banner564

‘Biz yapmadık’

Çekiçli soygun olayı ile ilgili gözaltına alınan ve dün mahkemeye çıkarılan, Serkan Bilir ile Ahmet Sarıkılıç suçlamaları reddetti

‘Biz yapmadık’
banner598

 Suna ERDEN

Girne'de önceki gün, gündüz vakti meydana gelen silahlı ve çekiçli soygun olayı ile ilgili, olaydan kısa süre sonra gözaltına alınan, Serkan Bilir, Ahmet Sarıkılıç dün tutuklama talebi ile mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlılar hakkındaki iddialar aktarılırken, soygun ile ilgili detaylarda ortaya çıktı. Soyguncuların, olayı gerçekleştirdikleri Ertuğrul Kumcuoğlu Sokakta araç ile üç kez tur attıkları, keşif yaptıkları,  aracın arka camı ile arka yan camlarını çamura buladıkları, ön yan camlara ise siyah bant çektikleri açıklandı. Olaya karışan bir kişinin ise soygundan birkaç saat sonra ülkeden çıkış yaptığı belirtildi. Zanlılardan ile Ahmet Sarıkılıç’ın kaçan şahsı havaalanına götürdüğü tespit edilirken, haklarında tutuklama talep edilen zanlılar suçlamaları reddetti. Sarıkılıç , “Milyonlarım var, neden soygun yapayım” dedi.

Detaylar aktarıldı
Soruşturmayı yapan polis ise zanlılar hakkındaki iddiaları aktardı. Polis, önceki gün saat 10. 45 sıralarında Girne’de Ertuğrul Kumcuoğlu Sokakta meydana gelen olayda yüzü siyah maskeli üç erkek şahsın JA 177 plakalı araç ile Bektaş Gıda Ltd. çalışanı Mehmet Ali Güngörmüş’ün aracının önünü kestiğini söyledi. Polis, maskeli üç kişinin, Güngörmüş’ün aracının yanına giderek önce silah gösterdiğini ardından çekiç ile şoför camını kırdığını ve Güngörmüş’ün başına çekiç ile vurup etkisiz hale getirdiğini ifade etti. Zanlıların, Güngörmüş’ün aracında bulunan 198 bin 135 TL, 200 Sterlin, 402 Dolar, 195 Euro nakit para ile TEB Bankasına ait 5,855 TL meblağlı müşteri çekinin bulunduğu çantayı alıp araçlarına binerek kaçtıklarını açıklayan polis, olayın ardından Güngörmüş’ün Girne Akçiçek Hastanesi’ne kaldırıldığını ve başına 5 dikiş atıldığını söyledi.

Aracı mezarlığın yanına bıraktılar
Soygun olayı ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığını, olayda kullanılan JA 177 plakalı aracın Zeytinlik bölgesinde mezarlığın orada terk edilmiş halde bulunduğunu ifade eden polis, olayda kullanılan çekicin de araç içerisinde olduğunu söyledi. Polis, yapılan araştırmalar sonucu soyguncuların aracı bıraktıktan sonra ZPA 765 plakalı kiralık araca binerek kaçtıklarının belirlendiğini açıkladı.

İşi biliyorlar
Olayla ilgili birçok kişiden ifade aldıklarını, birçok kamera görüntüsünün incelendiğini belirten polis, “Soyguncular öyle bir düzenek kurmuş ki kamera görüntülerinde aracın içerisindekiler gözükmüyor. Zanlıların aracın arka ve yan camlarını çamur ve siyah bant ile kapatmalarından dolayı aracın içerisindekiler görüntülerde seçilemiyor. Zanlılar ayrıca olayın meydana geldiği yolu üç kez geçip, keşif yaptılar” dedi. 
Polis, ZPA 765 plakalı kiralık araç ile ilgili yapılan araştırmada, terk edilen diğer aracın bulunduğu bölgede devriye gezdiğini tespit ettiklerini açıkladı. 

Aranan şahsın biri Ercan’dan uçtu
Terk edilen araç üzerinde inceleme yapıldığını, parmak izi örnekleri alındığını ifade eden polis, zanlılara nasıl ulaştıklarını da açıkladı. Polis, terk edilen aracı zanlı Serkan Bilir’in bir ay önce satın aldığını, zanlı Ahmet Sarıkılıç ile birlikte Gazimağusa’da gezdiklerini belirlediklerini söyledi.
Tespit üzerine zanlı Ahmet Sarıkılıç aynı evde tespit edilerek gözaltına alındıklarını söyleyen polis, soruşturmanın devam ettiğini, zanlılar Bilir ile Sarıkılıç’ın görgü tanıklarının anlattığı profile uyduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2021, 13:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474