banner564

Bizi artık fark edin

Trafikte zorluklarla karşılaşan ve hayatları tehlikeye giren motor sürücüleri yaşadıkları sıkıntıları anlattı:

Bizi artık fark edin
banner598

Ömer KADİROĞLU 
Ülkenin kanayan yarası haline gelen trafik kazalarının önüne geçilemiyor. Hemen her gün bir trafik kazası yaşanıyor. Trafikte artan araç sayısı ve yolların yetersiz olması trafikte kaoslar yaşanmasına neden oluyor. Motor sürücüleri de en az araç sürücüleri kadar bu olumsuzluklardan nasibini alıyor. Trafik sıkışıklığı ve yolların yetersizliği yanı sıra trafikte birçok zorlukla karşılaştıklarını ifade eden motor sürücüleri sıkıntılarını Diyalog’a anlattı. 
Trafikte saygı görmediklerini sürekli araçların tacizi ile karşılaştıklarını ifade eden motor sürücüleri “Bizi artık fark edin” diyerek araç sürücülerine seslendi. 

Motor sürücüleri ne dedi…?

Halit Karadeniz: Paket servis elemanı olarak çalışıyorum ve sürekli trafikteyim. Trafikte olduğumuz zamanlarda araçlar bize saygı duymuyor ve bizleri tehlikeye atacak sürüşler yapıyorlar. Canımız sürekli tehlikededir ve mağdur oluyoruz. Biz motor sürücüleri olarak araçların bizi artık fark etmesini istiyoruz. Yollar da motorların kullanımı için uygun değildir. Yol içerisindeki çukurlar da bizleri tehlikeye atıyor. Bu konularda sesimizin artık duyulmasını istiyoruz.

Mustafa Sönmez: Trafikte sürekli olarak motor kullanıyorum ancak kendimi hiç güvende hissetmiyorum. Ne yollar güvenli ne de araçlarıyla seyahat eden sürücüler motorlara saygı göstermiyor. Araçlar motor sürücülerini hiçe sayarak araçlarını kullanıyorlar. Trafikte ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Bir diğer sıkıntımız da yolların içerisindeki çukurlar. Bu çukurlar araçlara da motorlara da zarar veriyor. Motorla bir çukura düşüldüğü zaman o motor sürücüsü büyük tehlikeler yaşayabiliyor. Dileğim bu sorunların aşılması ve araç sürücülerinin motorluları artık trafikte fark etmesidir.

Hasan Özer: Motorla trafikte olduğum zamanlarda kendimi hiç güvende hissetmiyorum. Araç sürücüleri motor kullanıcılarını hiçe sayarak araçlarını trafikte kullanıyor. Araç sürücülerinin motorlara karşı hiçbir şekilde saygıları yoktur. Bu konuda daha duyarlı olmaları gerekiyor. Yolların durumu da biz motor kullanıcılarını tehlikeye atmaktadır. Biran önce bizlerin de trafikte var olduğunu fark etmelerini istiyorum. Yetkililerin de yollarla ilgili bir çözüm üretmesini istiyorum.

Hanifi Öylüm:
“İşim gereği motorla sürekli trafikteyim. Trafikte olduğumuz zamanlarda araç sürücüleri kesinlikle biz motor kullanıcılarına duyarlı davranmıyor. Trafikte biz yokmuşuz gibi araç kullanıyorlar ve bu durum bizi sıkıntıya sokuyor. Bu konuda daha duyarlı davranmalarını ve motor sürücülerine saygılı davranmalarını istiyoruz. Sonuçta bir anlık dikkatsizlik bir motor kullanıcısını canından da edebilir sakat da bırakabilir. 

Ahmet Canlı: Trafikte motorla seyahat ederken kendimi hiç güvende hissetmiyorum. Trafikte giderken araç sürücüleri bizleri tehlikeye atacak sürüşler yapıyor. Gözümüzün içerisine bakarak önümüzü kesiyorlar veya tali yoldan çıkarken motorları görmezden geliyorlar. Bu konuda daha dikkatli olmalarını rica ediyoruz. Bir araç kazasında sürücünün kurtulma şansı varken bir motorlu hayatını en ufak bir kazada kaybedebiliyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474