banner564

Bizi duyan yok

Tuzla Muhtarı İbrahim Umay, yıllardır köylerindeki sorunlara çözüm üretilmediğini savundu ve yetkililere sitem etti:

Bizi duyan yok
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’ya bağlı Tuzla Köyü sorunlarla boğuşuyor. Diyalog muhabirine köyün sorunlarını aktaran Muhtar İbrahim Umay, yıllardır sorunları gerekli mercilere bildirmelerine rağmen çözüm üretilmediğini ifade etti. 
Köy içerisinde mandıraların bulunduğunu ve özellikle yaz aylarında yayılan kötü kokunun tüm köylüyü rahatsız ettiğini belirten Umay, mandıraların köy dışına taşınması için yıllardır uğraş verdiklerini ancak bir türlü sonuç alamadıklarını ifade etti.
Köy gençlerine arsa verilmesi için de yıllarca uğraş verdiklerini ancak bir türlü sonuç alamadıklarını aktaran Umay, birçok köyde gençlere arsa verildiğine dikkat çekerek, Tuzla Köyü’ndeki gençlere de bir an önce arsa verilmesini istedi.

Köy başıboş köpek dolu
Köyde birçok başıboş köpek olduğunu ve bu köpeklerin, köylülerin beslediği hayvanları telef ettiğini belirten Umay, köy halkının başıboş köpekler nedeni ile huzursuz olduğunu dile getirdi. Umay, ayrıca 7 bin nüfüsu olan köylerinde İlkokul ve Ortaokulun bulunmamasının büyük bir eksiklik olduğunu söyleyerek, “Bir önceki bakan bize inceleme yaparak gerekeni yapacağı hususunda söz vermişti, ancak hiçbir şey yapılmadı. Bu köye en azından bir ilkokul şart” şeklinde konuştu.

Köye cami yapılmadı
Köylülerin cami olarak eski kiliseyi kullandıklarını ve diğer tüm köylere cami yapılmasına rağmen Tuzla’ya cami yapılmadığını belirten Umay, yetkililere cami yapılması konusunda çağrıda bulundu.
İbrahim Umay, Gazimağusa Belediyesi’nin köylerine su faturalarını ödemeleri için bir tahsilat birimi oluşturduğunu ve bu birim sayesinde fatura ödemek için Gazimağusa’ya gitmelerine gerek kalmadığını söyleyerek, Gazimağusa Belediyesi’ne köy halkı adına teşekkür ettiğini sözlerine ekledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473