banner564

‘Süre çok uzun’

Türkiye’de FETÖ’den aranırken,  sahte kimlikle KKTC’den çıkış yapmaya çalışırken yakalanan Hidayet Dost, 7 gün tutukluluğa itiraz etti

‘Süre çok uzun’
banner598

 Suna ERDEN

Türkiye’de FETÖ’den dolayı aranan, sahte kimlikle KKTC’den çıkış yapmaya çalışırken yakalanan Hidayet Dost hakkındaki soruşturma sürüyor. 
Zanlının Gazimağusa’da daha önce yakalanan FETÖ üyesi iki kişi ile yakın irtibatı olduğu açıklandı. Zanlı dün ek süre talebi ile yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Soruşturmayı yapan polis, 9 Eylül ile 12 Eylül tarihleri arasında Lefkoşa, Girne ve Mağusa’da silahlı terör örgütüne üye olan kişilere karşı eş zamanlı operasyon düzenlendiğini, zanlının adının bu operasyonlar esnasında belirlendiğini söyledi. 
Polis, Türkiye’de silahlı terör örgütüne üye olmaktan üst düzeyde aranan zanlının, Ercan Havalimanı’ndan M.K. adına düzenlenmiş sahte KKTC kimlik kartıyla çıkış yapmak isterken yakaladığını belirtti. Polis, zanlının Türkiye’de silahlı terör örgütüne üye olmaktan arandığı için sahte KKTC kimlik kartı yaptırdığını itiraf ettiğini mahkemeye aktardı. 

Ercan’a getiren aracın plakası belirlendi
Polis, zanlıyı Ercan Havalimanı’na getiren aracın plakasının belirlendiğini ve Gazimağusa’da FETÖ’ye üye olmaktan tutuklanıp, Türkiye’ye iade edilen O.Ç.  ile A.Ç. isimli iki kişiyle birlikte aynı evde kaldıkları ve birlikte çalıştıklarını söyledi. Polis, zanlı Hidayet Dost'un telefon dökümünün inceleneceğine, aranan emareler ve şahıslar olduğuna değinip, 7 gün tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme talebi kabul ederken, söz alan zanlı Hidayet Dost, “7 gün uzun bir süre daha kısa olmasını talep ediyorum” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474