banner564

Bizi geri gönderin

İnsan tacirleri tarafından KKTC’de kaderine terk edilen Suriye uyruklu iki mülteci mahkemeden istekte bulundu:

Bizi geri gönderin
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
İnsan tacirleri aracılığıyla Mersin’den KKTC’ye kaçak yollarla getirilen ancak Güney Kıbrıs’a götürüleceklerine dair vaat verilmesine rağmen ortada bırakıldıkları için Gazimağusa polisine sığınan Suriye uyruklu mülteciler Mahmud Rzaz ile Muhammad Mustiyn, dün teminat için Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, zanlıların ihraç işlemleri tamamlanıncaya kadar tutuklu kalmalarına ve bu amaçla 7 gün süreyle cezaevine gönderilmelerine emir verdi. Mahkemede söz alan zanlılar ise, “Çocuklarımız aç ne olur bizi bir an önce geri gönderin” şeklinde konuştu. 

Ortada kalınca polise sığındılar
Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlılar hakkındaki iddialar aktarıldı. Polis memuru Cansel Mimar, zanlıların 21 Ocak 2018 tarihinde, henüz tespit edilemeyen bir kişiye, kendilerini Güney Kıbrıs’a götürmesi için bin 700 Dolar verdiğini ve söz konusu şahıs tarafından, Mersin Limanı’nda bir balıkçı teknesine kendileri ile birlikte 7 Suriye uyruklu mülteciyle bindirilerek, Gazimağusa bölgesine yakın bir kıyıya getirildiğini söyledi. Teknede bulunan diğer 5 mültecinin, bölgeye gelen bir araçla götürüldüğünü anlatan Mimar, mahkeme huzurundaki zanlıların ise 24 Ocak 2018 tarihinde polise gelerek teslim olduklarını ve başlarından geçenleri anlatarak gönüllü ifade verdiklerini söyledi.

İhraç edilecekler
Soruşturmanın tamamlandığını, zanlıların, KKTC’de hiçbir yasal bağları olmadığını ve serbest kalmaları halinde kaçmalarının kuvvetle ihtimal olduğunu kaydeden polis, zanlıların tutuklu yargılanmasını talep etti. Mahkemede söz alan zanlılar ise, “Çocuklarımız aç ne olur bizi bir an önce geri gönderin” şeklinde konuştu. 
Huzurundaki şahadet ve zanlıların beyanını değerlendiren Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlıların, 7 günü geçmemek şartıyla, ihraç işlemleri tamamlanıncaya değin Merkezi Cezaevi’ne gönderilmelerine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2018, 11:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473