banner564

“Bizi üzmeye hakları yok”

Ahmet Aşır, “Yaşanan tatsızlıklardan şehit yakınları değil, onları yok sayanlar sorumludur” dedi

“Bizi üzmeye hakları yok”
banner598
Muratağa Atlılar Sandallar Şehitlerini Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Aşır, 9 Eylül 2015 Çarşamba günü şehitliklerde yaşanan tatsızlıklardan şehit yakınları değil, şehit yakınlarını yok sayanların sorumlu olduğunu söyledi.
Aşır, yaşadıklarını başkalarının da yaşamaması için adil ve yaşayabilir bir anlaşmayı herkesten çok istediklerini ancak ortada bir anlaşma yokken şehitliğe gelerek anlaşma yapılamayacağını kaydetti.
Rum ailelerin şehitliği ziyaret ettiklerini ve kendilerinin de onlara rehberlik edip, ağırladığına işaret eden Aşır, “Bugüne kadar şehitliğe gelen Rumlara misafirperverlik gösterdik, hiçbir laf etmedik” dedi.
Ahmet Aşır dün yaptığı açıklamada, BKP ile AKEL’nin Muratağa Atlılar Sandallar Şehitlikleri’ne yaptığı ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 
Aşır, Muratağa, Atlılar ve Sandallar’da katledilenlerin tamamının çocuk ve kadın olduğuna işaret ederek, “126 şehidimiz 41 yıldır Muratağa ve Atlılar Şehitliklerinde kucak kucağa yatmaktadırlar ve kimseye ne bir şey söylüyor, ne de birini rahatsız ediyorlar. Hayatta kalan şehitlerimizin yakınları da 41 yıldır onların hatıralarıyla acılar içinde yaşamış onların rahat uyumaları ve rahatsız edilmemeleri için caba harcıyor” dedi.

“Bazı kişileri siyasi emelleri”
Son zamanlarda bazı kişilerin siyasi emelleri için şehitleri ve kendilerini rahatsız etmeye başladığını söyleyen Aşır, şöyle devam etti:
“Herkesin bilmesini istiyoruz ki Kıbrıs’ta en çok acıları çekmiş, dünyada yapayalnız kalmış şehit yakınları olarak, bir daha hiç kimsenin bizim yaşadıklarımızı yaşamasını istemediğimizden adil ve yaşayabilir bir anlaşmanın olmasını herkesten çok istemekteyiz. Şehitlerimizi ve şehit yakınlarımızı taciz ederek provakasyon yaparak ağıza alınmayacak küfürler ederek bizleri üzmeye kimsenin hakkı yoktur”

“İzcan, bile bile gittik diyor…”
Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan’ı da ağır bir dille eleştiren Aşır, “Sayın İzzet İzcan bu tepkinin olacağını bile bile gittik diyor. Bile bile gitmek oradakileri yok saymaya eşdeğerdir. Resmen tahrip etmektir. Kıbrısın her yeri onlarca şehitliklerle doludur. İlle Muratağa, Atlılar,Sandallar inadı niye? Amaç barış yapmak değil, barışı bozmaktır” ifadesini kullandı.

Müezzinoğlu da AKEL ileBKP’yi kınadı
Öte yandan Asmaaltı ve Arasta Esnafı Derneği Başkanı Tanju Müezzinoğlu, Komünist Emekçi Halkın İlerici Partisi (AKEL) Lideri Andros Kiprianu ile Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan’ın şehit aileleri ve köy muhtarlığından habersiz Muratağa-Sandallar ve Atlılar Şehitlikleri’ni ziyaret etmelerini kınadı.
Müezzinoğlu yaptığı açıklamada, “Şehitleri anma gününe katılmayan siyasilerin şehitler üzerinden siyaset yapmalarını kınıyoruz” diyerek, “şehitlikleri gereksiz ve yersiz ziyaret eden siyasilerin, şehit ailelerinin acılarını canlandırdığını” ileri sürdü..

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2015, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473