banner564

‘Bizim dışımızda’

Başsavcılık ‘FETÖ’ soruşturmalarını polis içinde kurulan özel birimin yürüttüğünü açıkladı

‘Bizim dışımızda’
banner598
Teoman TURAN
“Polis teşkilatındaki FETÖ soruşturması kapsamında belirlenen isimlerle ilgili başsavcılığın görüş verdiğine dair haberlere cevap geldi.
Son dönemde basında yayımlanan haberlerle ilgili Başsavcı Yardımcı Muavini Ergül Kızılokgil dün mahkeme muhabirlerine açıklama yaptı. 
Başsavcılık adına açıklama yapan Kızılokgil, bayram tatili döneminde bazı yayın organlarında özellikle internet gazetelerinde çıkan savcılığın görüşü ile polisler aleyhine soruşturma başlatıldığı haberlerinin asılsız olduğunu söyledi. Kızılokgil, FETÖ soruşturmasının savcılığın talebi ile başlatılmadığını, ülkede konu örgütün Bakanlar Kurulu kararı ile Terör Örgütü listesine eklendiğini ve bunun sonucunda polis örgütü içerisinde kurulan Özel Birim tarafından geniş kapsamlı tahkikat başlatıldığını söyledi. 
Kıdemli Savcı, bu tahkikat kapsamında teşkilat içerisinde de bazı şüpheli oldukları düşünülen polis mensupları aleyhinde tahkikat başlatıldığını belirtti.

Başsavcılık görüş vermedi
Başsavcı Yardımcı Muavini Ergül Kızılokgil, yapmış olduğu açıklamada başlatılan soruşturma kapsamında kendisi dâhil hiçbir savcının Başsavcılık adına polislerin soruşturma kapsamında açığa alınmaları ve yahut görevlerinden alınması yönünde görüş vermediğini de ifade etti. Kızılokgil savcılığın bağımsız bir kurum olduğunu, hiçbir Siyasi erk tarafından yönlendirilemeyeceğinin de altını çizdi.

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2017, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474