banner564

Bu nasıl insanlık?

Rum polisi, Ledra Palace sınır kapısından bisikletiyle yanlışlıkla güneye geçen 60 yaşındaki Türk’e, tekme tokat dayak atarak bayılttı

Bu nasıl insanlık?
banner598
Rum polisinin, 31 Ağustos’ta Lefkoşa’nın Ledra Palace sını kapısından yanlışlıkla bisikletiyle güneye geçen 60 yaşındaki bir Türk’e insanlık dışı muamelede bulunduğu, söz konusu kişini 
1 Eylül’den beri Rum Nüfus ve Muhaceret Dairesi Müdürü’nün idari kararı ile tutuklu bulunduğu haber verildi.
   Politis’in “60 Yaşındaki Türk’e İnsanlık Dışı Muamele” başlıklı haberine göre, Rum tarafında faaliyet gösteren Eşitlik, Destek, Irkçılık Karşıtı Hareket (KİSA), Rum polisinin, 60 yaşındaki Türk vatandaşına insanlık dışı, aşağılayıcı ve küçük düşürücü muamelede bulunduğunu açıkladı.
   KİSA tarafından, olay sırasında çekilmiş bir fotoğrafla birlikte yayımlanan açıklamaya göre; 31 Ağustos Perşembe günü Gazimağusa’da sakin 60 yaşındaki Türk Ledra Palace sınır kapısından, kontrol noktası olduğunu fark etmeden, bisikleti ile Rum tarafına geçti. Geçişi sırasında kendisini kimse durdurmadı, sonrasında ise bir polis ekip otosu, peşine düşerek kontrol noktasına dönmesini emretti.
   Türk’ün emre uyarak kontrol noktasına döndüğü belirtilen açıklamada, kendisini takip eden ekip otosundaki polisin, araçtan iner inmez sebepsiz ve gereksiz yere Türk’e vurmaya, yere düştüğünde de yumruklamaya başladığı kaydedildi. Polisin, polis istasyonuna götürdüğü ve başka bir polisin önünde vurmaya devam ettiği Türk’e, bayıldığında önce su, ardından da yaralarına kolonya türü bir şey dökerek ayılttığı ifade edildi.

Sorgu memuru atandı

   Habere göre, KİSA, Rum polisinin ilk önce Türkü, polise zarar vermekle suçlamaya çalıştığını ancak KİSA’nın ve vatandaşların “Polise Yönelik İddia ve Şikayetleri Araştırma Otoritesi”ne (AADIPA) tepkileri üzerine, sorgu memuru atadığını da belirtti.
   Rum Polis Basın Sözcüsü Andreas Angelidis, KİSA’nın şikayetiyle ilgili soruya karşılık, şikayetçi Türk’e, AADIPA’ya başvurma kolaylığı tanıdıkları, adli tabip tarafından gerekli tetkiklerin yapıldığı ve meselenin bağımsız otoritenin (AADIPA) önünde olduğu cevabını verdi. Angelidis, konuyla ilgili bir disiplin veya cezai sorumluluk meselesi ortaya çıkarsa, gereğinin yapılacağını da söyledi.
   Türk’ün, 1 Eylül’den beridir, Rum Nüfus ve Muhaceret Dairesi Müdürü’nün idari kararı ile tutuklu bulunduğunu belirten gazete “KİSA’ya göre başka durumlarda uygulandığı gibi, BM’nin işbirliğinde ailesine dönmesi sağlanabilecekken, Yunanistan üzerinden Türkiye’ye sınır dışı edilmesi niyeti var” ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2017, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473