banner564

Bizim taraf seyirci

Anastasiadis ile askeri işbirliği anlaşması imzalayan Putin, bunun karşılığında daha önce verilen 2,5 milyar Euro’luk borcu yeniden yapılandırdı

Bizim taraf seyirci
banner598
   Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis arasında askeri iş birliği anlaşması imzaladı.
   Anastasiadis’i, Moskova'daki Novo-Ogarevo Başkanlık Rezidansı'nda kabul eden Putin, iki ülke arasındaki ilişkileri ele aldı.
   Görüşmenin ardından liderler, Rusya ve Güney Kıbrıs Rum kesimi arasındaki 2015-2017 yılı faaliyet programını yanı sıra yatırım, eğitim, askeri gibi 9 farklı alanda iş birliği anlaşmasına imza attı.
   İmzalanan askeri iş birliği anlaşmasına ilişkin açıklama yapan Putin, "İki ülke arasındaki askeri iş birliği ve Rus donanmasına ait gemilerin Kıbrıs limanlarına girmesi kimseye karşı bir hareket değil" dedi.
   Rusya, ayrıca, Kıbrıs Rum Kesimi'ne ekonomik istikrarın sağlanması amacıyla daha önce verilen 2,5 milyar Euro’luk borcu yeniden yapılandırdı. Putin, Rusya'nın Kıbrıs'a mali yardım sağlamaya devam edeceğini söyledi.
   Rus lidere yardımları için teşekkür eden Anastasiadis, Rusya'nın Kıbrıs sorununun çözümünde önemli rol üstlenebileceğini ileri sürdü. Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımların Avrupa Birliği'ndeki üye ülkelere de olumsuz etki yaptığını söyleyen Anastasiadis, Putin'i Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne ziyaret için davet etti.

Anastasiadis, minnettarlığını sundu
   Putin’le görüşmesinden önce açıklama yapan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Moskova’da bulunmasının Rusya’nın Güney Kıbrıs’a yönelik tutumuna ilişkin minnettarlığın ifadesi olduğunu dile getirdi. 
   Anastasiadis ziyaretinin ayrıca, iki ülke arasındaki sıkı bağların ve dostluğun, üçüncü ülkelerle olan işbirliğine yönelik tercihlerden bağımsız olarak muhafaza edilmesindeki kararlılıklarına da tanıklık ettiğini belirtti. 
   Stratejik işbirliklerinin başka bir ülkenin aleyhine olmadığını ifade eden Anastasiadis, Putin’e Güney Kıbrıs’ı ziyaret etmesi konusunda davette de bulundu. 
   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, dün ayrıca Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev ile de bir araya geldi. 

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2015, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473