banner564

BKP: Maraş çözümün anahtarı

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Maraş’ın “kapsamlı çözümün parçası değil, anahtarı” olduğu görüşünü belirterek, eş zamanlı bir şekilde Maraş’ın iadesi ile Mağusa Limanı ve Ercan Havalimanı’nın açılmasını talep etti.

BKP: Maraş çözümün anahtarı
banner598
BKP, kapsamlı çözüme ulaşmak için güven arttırıcı önlemlere yönelik radikal adımlara ihtiyaç olduğunu da vurgulayarak, “Çözüme giden yolun taşlarını, güven arttırıcı önlemlerle döşemeye başlamalıyız” dedi.
BKP Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, başta ABD olmak üzere yabancı devletlerin Kıbrıs’a ilgisinin, Kıbrıs sorununun çözümünden çok, kendi çıkarları için olduğunu vurguladı. 
Yabancı devletler için önceliğin Kıbrıs doğal gazını denetim altında tutarak güvenli bir şekilde batı pazarına ulaştırmak olduğunu belirten Korkmazhan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kıbrıs sorununu çözecekleri yönündeki açıklamalarının Kıbrıs sorununa çözümü değil, ABD’nin Kıbrıs’a ve bölgeye dönük planlamalarını ileriye götürmeyi öngördüğünü kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2014, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473