banner564

Yeni adli yıla kaldı

Alkın Coşkun davasıyla ilgili yargılanması beklenen Kezban Yönlüer dünkü duruşmaya da gitmedi

Yeni adli yıla kaldı
banner598
Gönyeli ’de 2012 yılında feci bir kazada yaşamını yitiren Alkın Coşkun’un ölümüyle ilgili Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde itham edilerek yargılanması beklenen Kezban Yönlüer dünkü  duruşmaya da gitmedi. Daha önceki üç duruşmaya Astım krizi ve psikolojik sorunları nedeni ile katılmadığı belirtilen sanığın, tedavisinin sürdüğü açıklandı. Başkan Bahar Saner, Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve Yargıç Musa Avcıoğlu’ndan oluşan heyetin huzuruna çıkması beklenen sanığın Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi altında olduğu belirtildi. Ruh Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Dr. Tijen Sökmez, iki haftalık süreçte Yönlüer’in yüzde 20 oranında iyileştiğini, öngörüsel olarak 4 hafta sonra mahkemeye çıkabileceğini belirtti. Bunun üzerine mahkemeye heyeti duruşmayı 15 Eylül 2014 tarihine erteledi.
Sökmez: Dört hafta sonra mahkemeye çıkabilir
Sanık, Kezban Yönlüer’in dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılması beklenirken sanığın avukatı Emre Kadri, müvekkilinin sağlık sorunları olduğunu öne sürerek duruşmaya doktor tanık getirtti. Lefkoşa Barış Ruh ve Sinir Hastalıklar Hastanesi’ne görevli Ruh Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Dr. Tijen Sökmez, Kezban Yönlüer’in tedavisinin sürdüğünü belirterek, sanığa hem Psikiyatri hem de  Astım  ilaçları verildiğini söyledi. Sökmez, iki haftalık süreçte Yönlüer’in yüzde 20 oranında iyileştiğini, öngörüsel olarak 4 hafta sonra mahkemeye gelebileceğini açıkladı.
15 Eylül’e ertelendi
Doktorun tanıklığı üzerine Mahkeme Başkan Saner, sanığın Ruhsal sorunlarından dolayı yataklı tedavi gördüğünü ve davanın 15 Eylül 2014 tarihine ertelenmesine karar verdiklerini belirtti. Saner, sanığın 15 Eylül tarihinde mahkemede olacağına dair 5 bin TL şahsi kefalet senedi imzalamasına karar verdi. Gönyeli ’de 18 Ocak 2012 tarihinde Alkın Coşkun’un ölümüyle sonuçlanan kazada gözaltına alınan Kezban Yönlüer soruşturma kapsamında 7 gün tutuklu kaldıktan sonra teminatla Serbest bırakılmıştı. 

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2014, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474