banner564

BM nezdinde protesto

Yılbaşını Girne’de geçirmek isteyen İsrailli turistler Larnaka’dan geri gönderildi

BM nezdinde protesto
banner598

Raif DOĞRU

   Yılbaşı tatilini Girne’de geçirmek isteyen 20 kadar İsrailli turist dün akşam Larnaka Havaalanı’nda Rum polisinin faşist, ırkçı baskısına maruz kaldı. 
   Kuzeyin işgal bölgesi olduğunu söyleyen Rum polisi, İsrailli turist grubunun pasaportlarını mühürleyerek, geri gönderme kararı aldı. Grubun adaya gelişini sağlayan tur operatörünün girişimine karşın kararını değiştirmeyen Rum polisi, İsrailli turistlere “isterseniz havaalanı içindeki casino’ya gidin ve orada oynayın ”dedi.
   Larnaka Havaalanı’ndan telefonla Diyalog’u arayan İsrailli turistlerin sözcüsü, ağır baskılara maruz kaldıklarını ve bu tutumu kendi hükümetleri nezdinde protesto ettiklerini söyledi.
   Rum Yönetimi’nin ırkçı, faşist bir yaklaşım gösterdiğini ve önceki gün 10 kişilik bir başka grubu da geri çevirdiğini belirten grup sözcüsü “Bu ırkçı davranış karşısında İsrail’in Kıbrıs Büyükelçisi ve Kıbrıs Türk makamları da etkin girişimler yapmalı, tepkilerini ortaya koymalıdır”dedi.
   Bu arada dün gece konuyla ilgili olarak Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün dikkati çekildi. Barış Gücü yetkilisi, seyahat özgürlüğüne kısıtlama getirilmesinin doğru olmadığını belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474