banner564

Boğazını kesecekti

Gönyeli’deki bir evden altın çalan Kıbrıslı Rum Hristakis Vaslili, dilinin altındaki jileti çıkarıp kendi kendine zarar vermeye kalkıştı

Boğazını kesecekti
banner598

 Suna ERDEN

Gönyeli’de bir evden altın takı çalan Kıbrıslı Rum Hristakis Vaslili isimli zanlı çevrede incelenen kamera görüntüleri sayesinde tespit edilerek Tepebaşı köyünde tutuklandı. Zanlının aracında yapılan aramada Gönyeli’deki evden çalınan takıların yanı sıra başka evlerden alındığı tahmin edilen ziynet eşyaları da bulundu. Sorgulanmak üzere karakola görütülen zanlı, dilinin altında sakldığı jileti çıkararak boğazını kesmeye çalıştı. Polis, seri davranarak zanlıyı kendisine zarar vermeden durdurdu. Zanlı tedavisinin ardından dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, Hristakis Vaslili’nin 9 Ağustos 2018 tarihinde 12.15 – 17.35 saatlari arasında Gönyeli’de B.H’ye ait eve mutfak kapısından girerek üst katta yatak odasında dolap içerisinde bulunan bir altın kolye, bir yüzük seklinde etrafı taşlı kolye, bir ortası kalpli altın kolye, bir üzeri çift altın toplu kolye, bir infinitiy sonsuzluk altın kolye ve bir üzeri beyaz altın taşlı olan pandora bilekliği çaldığının tespit edildiğini söyledi. 

Kamera görüntülerinden tespit edildi
Polis, zanlının bölgede incelenen kamera kayıtlarından tespit edildiğini ve Tepebaşında bulunarak tutuklandığını açıkladı. 
Zanlının kullanımında bulunan araçta çalınan ziynet eşyaları ile başka yerlerden çalındığı tahmin edilen ziynet eşyası bulunarak emare olarak alındığını kaydeden polis, zanlının polis kararkoluna götürüldüğünü söyledi. 

Dilinin altına jilet saklamış…
Polis, zanlının sorgusu esnasında dilinin altına sakladığı jileti çıkarıp kendisine zarar vermeye çalıştığı sırada makul güç kullanılarak durdurulduğunu ve elinden jiletin alındığını belirtti. 
Polis, zanlının doktor kontolüne gitmek istememesi üzerine ise ambulansın karakola gelerek zanlıyı tedavi ettiğini açıkladı. Polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini, zanlının gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini, soruşturmanın sürdüğünü belirterek, 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.Yargıç Murat Soytaç, zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasına ve bu süre içerisinde doktor kontrolünden geçirilmesine emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474