banner564

Aman dikkat

Yeni yılı yağışlı hava ile karşılayan Kuzey Kıbrıs’ta bugün de olumsuz hava koşulları etkili olacak

Aman dikkat
banner598

 Kuzey Kıbrıs, 2019 yılına yağışlı havayla girdi. Yılın ilk saatlerinde başlayan yağmur sabah saatlerine kadar sürdü. Lefkoşa’da gece yarısı başlayan ve sabaha kadar süren yağışlar, gündüz yerini parçalı bulutlu havaya bırakırken, İskele bölgesinde öğlen saatlerinde etkili olan yağmurlar hayatı olumsuz etkiledi. 

Birçok yol su altında kaldı, bazı yerlerde ise toprak kaymaları meydana geldi. 
İlgili belediyeler, kapanan yollarda su tahliye işlemi yaparken, poliste gerekli önlemleri aldı. 
Girne bölgesinde ise şiddetli rüzgâr yaşanırken, denizde devasa hortum görüldü. 
Bu arada Meteoroloji Dairesi’nden yapılan açıklamada gök gürültülü ve sağanak yağışların bugün de süreceği belirtilirken, vatandaşların dikkatli olması konusunda uyarıda bulunuldu.

Birçok yol sular altında kaldı
İskele bölgesinde yoğun yağış nedeniyle bazı yollar su altında kaldı. Dipkarpaz - Zafer Burnu arasındaki yolda su birikintileri oluştu. Aşırı yağışlar nedeniyle, Kalecik - Tuzluca arasındaki yolda su altında kaldı ve trafik akışına kapatıldı.
Polis yaptığı açıklamada, ulaşımın, Kalecik köy içinden sağlandığını duyurarak, sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine uymaları istedi.
Tuzluca - Çayırova Anayolu üzerinde, Hüryol Lastik isimli iş yeri önleri, Diner Yağ fabrikası önleri ile Bafra Artemis Çemberinin su altında kaldı. İlgili belediyeler su tahliye çalışmaları gerçekleştirdi.
Ardahan - Kantara ve Kantara - Mersinlik arası yola taş ve toprak kayması oldu.

Devasa hortum korkuttu
Girne bölgesinde ise şiddetli rüzgâr yaşanırken, denizde devasa hortum görüldü. Deniz üzerinde öğle saatlerinde oluşan hortum bir süre etkili oldu. Girne Anti Limanı bölgesinde oluşan hortum bölge esnafını korkuturken, çevreye zarar vermeden dağıldı.

Meteoroloji uyardı: Bugüne dikkat
Meteoroloji Dairesi önceki akşamdan dün sabaha kadar en çok yağmurun 47 kg/m2 ile Beyarmudu’nda kaydedildiğini bildirdi.
Meteoroloji Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, Beyarmudu’nu 45 kg/m2 ile Çayırova, 36 kg/m2 ile Akdoğan ve 34 kg/m2 ile Devlet Üretme Çiftliği ile Akıncılar takip etti.
Geçitkale ve İskele’de 33 kg/m2 Ercan’da 30 kg/m2 yağmur ölçülürken; yağış alan diğer yerlerde ise 30 kg/ m2‘nin altında yağış tespit edildi.
Meteoroloji Dairesi, dün saat 12.00 itibari ile başlayan yağışların bugün saat 18.00’e kadar süreceğini de belirtti. Gök gürültülü ve sağanak yağışların yer yer kuvvetli 21-50 kg/m2 olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşların tedbirli olması istendi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473