banner564

Böyle gitmez

Vatandaş her geçen gün artan suçlardan dert yandı, yetkilileri ciddi önlemler almaya çağırdı

Böyle gitmez
banner598

Ömer KADİROĞLU

Ülkede suçlar ve suç türlerinde artış olurken önceki gün Lefkoşa’nın göbeğinde gündüz vakti iki grubun kanlı hesaplaşması halkı çileden çıkardı. Suç oranlarının gün geçtikçe artmasından dert yanan vatandaşlar, sıkı önlemler alınmasını istiyor. 
Polisin daha fazla sokaklarda devriye gezmesini talep eden vatandaşlar, ülkeye giriş çıkışların da kontrol altına alınması gerektiğini belirtiyor.
Diyalog’a konuşan vatandaşlar, “Eski Kıbrıs’ı özledik. Şimdi hiç alışkın olmadığımız olaylar yaşıyoruz. Yetkililer ciddi önlemler almalı” dedi. 

Vatandaşlar ne dedi…? Vatandaşlar ne dedi…?

Mustafa Kemal Nurioğlu: 
Ülkemizde birçok olumsuz olay yaşanıyor. Geçtiğimiz gün de bunlardan birine şahit olduk. Lefkoşa’da yaşanan bir bıçaklı saldırı oldu ve bu gibi olaylar bizleri tedirgin ediyor. 
Bu durum karşısında çok önceden önlem alınması gerekiyordu. Mevcut hükümetle her şey arap saçına döndü. Polisin de bu konuda önlemler alması gerekiyor. 
Polisin daha fazla denetim ve devriye yapması gerekiyor ancak polis sayımız yetersizdir. İnsanlarda eski saygı, hürmet ve sevgi kalmadı. 
Önceden yolda kimi görsek aracımıza alırdık ancak şimdilerde kimseye itimadımız kalmadı. Suçlarla ilgili daha caydırıcı cezalar belirlenmelidir. Evlatlarımız ve torunlarımız için her gün daha da fazla tedirgin oluyoruz. Bu sorunlarla ilgili çözümler üretilmesi gerekiyor.

Nedim Özhasoğlu:
Ülkemizde birçok olumsuzlukla karşı karşıyayız. İşlenen suçlara her gün bir yenisi ekleniyor. Ah o eski Kıbrıs’ım. Bu tür olaylarla eskiden özellikle bizim gençlik zamanlarımızda hiç yaşamıyorduk. Şimdilerde her çeşit suç ve şiddet olayını ülkemizde görür ve yaşar olduk. Polis bu konuda daha fazla denetim yapmalı. Ancak polis sayımız yetersizdir. Polis sayısında bir artış söz konusu olursa bu gibi suçların önüne geçmiş olacağız. Ülkeye girişlerde daha fazla denetim yapılması gerektiği inancındayım. Bu konuların tekrardan yaşanmaması adına çalışmalar yapılmasını istiyorum.

Bahri Türkkal:
Ülkede suç oranları hızla artıyor. Birçok aksilikler yaşadık ve hala yaşamaya devam ediyoruz. Belediyede çalışıyorum ve bıçaklı saldırı sırasında belediye binasının penceresinden yaşananlara ister istemez seyirci olduk. Yaşanan bu olaylar karşısında nereye gitmemiz gerekiyor bilemiyorum. Allah yardımcımız olsun. Polisin bu gibi konularda önlemler alması gerekiyor ancak hepsinden önemlisi ülkeye giriş çıkışlarda daha fazla dikkat edilmelidir. Polis sayımız ülkemize göre yeterli olsa da ülkeye gelen nüfus oranını da göz önünde bulundurursak polis sayısının arttırılması gerekiyor. 

Hasan Özdal:
Ülkemizde artan suçların önüne geçilemiyor. Bakıldığında çok fazla göç alan bir ülke konumundayız ve suçların artışı da buna bağlıdır. Ülkeye girişlerde daha sıkı denetimler yapılması gerektiği inancındayım. Polislerin daha fazla devriye ve denetim yapması gerekse de polis sayısındaki azlık buna engel oluyor. Polis sayısındaki azlığa bir de denetim, politikalar ve çalışmaların azlığı eklenince suçların da artışı söz konusu olmuştur. Dileriz ki biran önce bu sorunun önüne geçilmiş olunur. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474