banner564

Böylesi ancak  bizde olur

Anjiyo için Mağusa hastanesinden Lefkoşa’ya gönderilen hasta, ambulansın yolda bozulması üzerine hayatını kaybetti

Böylesi ancak  bizde olur
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK
   Acil anjiyo için Gazimağusa Devlet Hastanesi’nden, Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne gönderilen hastayı taşıyan ambulans yolda arızalandı, 80 yaşındaki hasta Ahmet Yıldız yaşamını yitirdi.
   Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre; bakımdan yeni çıkan ambulans Gazimağusa-Lefkoşa anayolu üzerinde, Ulukışla kavşağı yakınlarında arızalandı, bu esnada kalbi duran Yıldız, Ercan Havalimanı’ndan gelen bir başka ambulans ile Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edilse de yapılan tüm müdahalelere rağmen hayata döndürülemedi.
   Diyalog muhabirinin ulaştığı Gazimağusa Devlet Hastanesi’nden bir yetkili, ambulansın motorunun kilitlendiğini ve arıza yaptığını doğruladı. Ambulansın servisinin yapılmış olduğunu belirten yetkili, tüm dünyada ambulansların 3 yıl kullanıldığını, KKTC hastanelerinde bulunan ambulansların ise 
8 yıllık olduğunu belirterek, garanti kapsamından çıktıktan sonra bunların değişmesi gerektiğini savundu. Arızalanan ambulansın Lefkoşa’da bir serviste bakıma alındığı bildirildi.

Torunu Yıldız: Yarım saat ambulans bekledik
Ahmet Yıldız’ın ailesi de yaşanan olay karşısında isyan etti. Dedesiyle aynı ismi taşıyan torun Ahmet Yıldız, Diyalog’a yaşananları anlattı: Acımız çok büyük, hiçbir şeyi yoktu.
Böbrek ameliyatı olmak için hastaneye gitti. Ameliyathaneye girdikten birkaç dakika sonra bize kalp krizi geçirdiğini ve alet olmadığı için Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine sevk edileceğini söylediler. Ambulansla yola çıktı, araç yolda arızalandı, yarım saat diğer ambulansı beklediler ve dedemi kaybettik. Dedemin bu yaşına kadar bir hap bile kullanmış değildir, sadece geçtiğimiz ay ufak bir böbrek rahatsızlığı yaşamıştı. Onun dışında hiçbir şeyi yoktu, sağlık bakanlığının soruşturma açmasını istiyoruz.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2018, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474