banner564

Boyra: Arpa ihalesi iptal edilsin

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi ve Hukuk Komitesi Başkanı Av. Boysan Boyra, Toprak Ürünleri Kurumu’nun arpa ihalesi ve ihale ile ilgili tüm kararların iptal edilmesi gerektiğini iddia etti.

Boyra: Arpa ihalesi iptal edilsin
banner598
TDP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Boyra, “doğru ısıda depolanmamış ve gerektiği şekilde havalandırılmamış, nem oranı yüksek ve küflenme belirtileri göstermiş, İhale Şartnamesinde belirtildiğinin aksine, 2014 ürünü değil, geçmiş yılların üretimi olan, elde kalmış ucuz ve değersiz bir arpanın yüksek fiyattan alımı” neticesini doğuracak olan ihalenin durdurularak iptal edilmesi gerektiğini ileri sürdü.
Toprak Ürünleri Kurumu tarafından 26 Haziran tarihinde çıkılan ve 4 iş günü bir süre verilerek 3 Temmuz tarihinde kapatılan 32 milyon dolarlık arpa ihalesinin kamu menfaati ve Hayvan Yetiştiricilerinin çıkarları gözetilmeden yapıldığını iddia eden Boyra, ihale ile ilgili tüm kararların iptal edilmesi, Sayıştay’ın da ihale ile ilgili tüm işlem ve kararlar hakkında soruşturma başlatması gerektiğini ileri sürdü.
Boyra, sözkonusu arpa ihale kararı ve tüm işlemlerin iptali için, Yüksek İdari Mahkemesi’ne dava açılması konusunun TDP’nin yetkili organlarında değerlendirileceğini de ifade etti. 

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2014, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473