banner564

İsmi hep hatırlanacak

Sönmezliler Ocağı üyesi şehit Caner Mehmetali adına yapılan kitabe dün törenle açıldı

 İsmi hep hatırlanacak
banner598
Kıbrıs Türk Halkının varoluş mücadelesinde Beşparmak Dağları’ndaki Yanık Tepe’ye düzenlenen baskında şehit düşen Sönmezliler Ocağı üyesi Caner Mehmetali adına yapılan kitabe dün törenle açıldı.
Sözmezliler Ocağı lokalinde yer alan açılışa, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu ile UBP Milletvekilleri Tahsin Ertuğruloğlu, Ersin Tatar ve Zorlu Töre, KTBK ve GKK ile Sivil Savunma temsilcileri, TMT Mücahitler Derneği, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği ve Sönmezliler Ocağı üyeleri katıldı.
Sönmezliler Ocağı'ndan yapılan açıklamaya göre, Caner Mehmetali’nin ailesinin de hazır bulunduğu törende konuşan Sönmezliler Ocağı Başkanı Erden Esenyel, Şehit Caner Mehmetali hakkında bilgi verdi ve bu topraklara vatan yapan şehitlere sahip çıkılacağını söyledi. Esenyel ayrıca varoluş mücadelesinin herkes, özellikle de yeni nesil tarafından iyi bilinmesi gerekliliğini belirtti.
Sönmezliler Ocağı’ndaki tören öncesi de Barış Harekatı’nın 40. yıldönümü nedeniyle Göçmenköy’deki Bülent Ecevit heykeline çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu.
Burada bir konuşma yapan Sönmezliler Ocağı Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Sanver, Kıbrıs konusuna da değinirken, İsrail’in Gazze’deki katliamına dünyanın seyirci kaldığını söyledi. Sanver, “Kıbrıs’da da Türk Halkının kanı akıtılırken dünya yine seyirciydi. Türkiye olmasaydı, şu anda hiçbirimiz burada bulunmayacaktık” dedi.
Ahmet Sanver özgürlüğün değerinin iyi bilinmesini istedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2014, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474