banner564

Bozkurt: “Görevimiz KKTC’yi korumak”

Cumhurbaşkanı Akıncı’yı ziyaret eden Tümgeneral İlyas Bozkurt, “Görevimiz KKTC’yi korumak” dedi

Bozkurt: “Görevimiz KKTC’yi korumak”
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 39. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt’u kabul etti. 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı dolayısıyla “barış mesajı” vermek istediğini belirterek; “Kıbrıs’ta gerek Türk, gerekse Rum toplumunun haklarını tehlikeye atmadan güvenceye alarak ve gelecek endişesinden kurtularak adada huzur ve barış içerisinde her iki toplumun da yaşamasını istediklerini” söyledi. 
Akıncı, herkesin kendi hakkını koruması ve diğerinin hakkına saygılı olması durumunda bunu sağlamanın mümkün olduğuna işaret ederek, “Kıbrıs Türkleri olarak biz hep bunu istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz. Kendi hakkımızı koruduğumuz gibi başkasının da hakkına saygılıyız, ama bunu söylerken de kendi hakkımızı kaptırmak niyetinde değiliz, korumak azmindeyiz” dedi. 

Bozkurt: Görevimiz KKTC’yi korumak
Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt, kuruluş yıldönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Akıncı’yı ziyaret ederek, göreve hazırlık durumlarını belirtmek istediklerini söyledi. 
Bozkurt, Güvenlik Kuvvetleri’nin görevinin; barışta ve savaşta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni iç ve dış tehditlere karşı korumak olduğunu belirterek, bu görevi askeri ve polis kanadıyla yerine getirdiklerin kaydetti. 

Siber, Bozkurt'u kabul etti
Öte yandan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı dolayısıyla Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt'u kabul etti.
Cumhuriyet Meclisi Şeref Salonu’nda yer alan görüşmede, Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Erdinç Korkuter, alay komutanları ve Polis Genel Müdür Vekili Süleyman Mannavoğlu da hazır bulundu.

Kalyoncu Bozkurt ile görüştü
Başbakan Ömer Kalyoncu, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı dolayısıyla Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt'u kabul etti.
Başbakanlık’ta saat 15.30’da gerçekleştirilen görüşmede, Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Erdinç Korkuter, alay komutanları ve Polis Genel Müdür Vekili Süleyman Mannavoğlu da hazır bulundu.

1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı mesajları
Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı ve Girne Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Ünal Üstel, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Demokrat Parti (DP) Ulusal Güçler, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Celal Bayar, Mücahit Komutanları Derneği Başkanı Gözkamaş Ergüneş, Güvenlik Kuvvetleri Emekli Subaylar Derneği, KKTC Atatürkçü Yaşam Derneği Başkanı Ahmet İşcan, Karadeniz Kültür Derneği, Hizmet Sendikası (Hizmet-Sen), 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 39. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla mesajlar yayınladı.

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2015, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473