banner564

Bu acı dinmez

Sel sularına kapılarak yaşamını yitiren 4 gencin ailesi ve arkadaşları acı olayın yaşandığı Ciklos’ta eylem yaptı

Bu acı dinmez
banner598

Çiğdem AYDIN
Yaşanan sel felaketinde, Ciklos mevkiinde sel sularına kapılarak yaşamını yitiren 4 gencin ailesi ve arkadaşları dün eylem yaptı. 
Pankart açarak yaşanan felakete dikkat çeken acılı ailelere vatandaşlar da destek verdi. Hayatlarını kaybeden gençlerin resimlerinin yer aldığı ve ‘Sizler huzurlu yatın, bizler canlarımızdan olduk’; ‘sizi asla unutmayacağız’ yazılı pankartlar refüje bağlandı. Üzücü olayda hayatını kaybeden gençlerin aileleri ve arkadaşları başlatılan soruşturmanın bir an önce bitirilmesini, sorumluların hesap vermesini istedi.
Polis, saat 12.30’da başlayan eylemin 14.20 sıralarında sonlandırıldığını açıkladı.

Erhürman: Teknik raporu uzmanlar hazırlıyor 
Eylem yapan ailelerin yanına gelen Başbakan Tufan Erhürman ise dört gencin yakınlarının acılarını yürekten paylaştığını ve olayda herhangi bir ihmal tespit edilmesi durumunda gerekli hukuki işlemin başlatılacağını belirtti 
Erhürman, “Bu yolda ihmal var mı sorusuna bir hukukçu olarak cevap veremem. Ama teknik ve uzman  ekipler rapor hazırlayacaklar, Polis Genel Müdürlüğü de rapor hazırlayacak. Yaklaşık 10-15 günde rapor çıkmış olur ona göre bakacağız. İhmal varsa, sorumlu varsa hukuken yapılacak ne varsa yapılacak” dedi. 

Araç kuyruğu çileden çıkardı
Öte yandan söz konusu noktada uzun araç kuyruğu oluştu. Tahrip olan yolun iyileştirilmesi için çalışmalar sürerken, belli bir noktada yol tek şeride indirildi.
Yolun tek şeritten trafiğe açık olması nedeniyle aksayan trafikte bazı araçların motorları ısınarak arıza yaptı. Uzun süre yolda trafikte bekleyen vatandaşlar, söz konusu yolun bu sabah aynı şekilde olması halinde yaşanan trafik sıkışıklığının çok daha fazla olacağı yönündeki endişelerini seslendirdi. Girne ile Ciklos arasındaki dört kilometrelik yolu bir saati aşkın sürede kat eden sürücüler duruma tepki gösterdi ve korna çalarak protesto etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474