banner564

Bu neyin tatbikatı?

İsrail komandoları askeri uçaklarla Baf’ın Andreas Papandreu Hava Üssüne indirildi

Bu neyin tatbikatı?
banner598

İsrailli komandoların son günlerde Güney Kıbrıs’a havadan indirme yaptığı ve Rum Milli Muhafız Ordusuna bağlı komandolarla ortak tatbikat gerçekleştirdikleri bildirildi.
  Politis gazetesi, İsrail özel kuvvetler mensuplarının Baf’taki “Andreas Papandreu Hava Üssü”ne askeri nakliye uçaklarıyla indirildiğini, yanlarında silah ve diğer teçhizatların bulunduğunu haber verdi.
Politis “İsraillilerin Hava İndirmesi” başlıklı manşet haberinde, Güney Kıbrıs ile İsrail arasındaki taktik askeri iş birliği çerçevesinde RMMO ile İsrail silahlı kuvvetlerinin ortak tatbikat icra ettiğini yazdı.
  Habere göre benzer ortak tatbikat geçen yıl da hem Rum tarafında hem de İsrail’de icra edilmişti. Tatbikatın ilk aşaması olan, İsrail özel kuvvetlerinin mücadelesi ve helikopterlerle birlikte eğitim aşamasının tamamlanmasının ardından İsrail savaş uçakları ve savaş gemileri ile Rum yönetiminin hava savunma sistemi ve kıyı savunma sisteminin de devreye sokulacağı hava-deniz tatbikatı icra edilecek.
  Rum ve İsrail hükümetlerinin, son yıllarda oldukça derinleştirdikleri aralarındaki askerî iş birliği konusunda ses tonlarını düşük tuttuklarına dikkat çeken gazete, güvenilir kaynaklarının “Bu tür tatbikatların herhangi birine mesaj olduğunun düşünülmesi yanlış olur. Bu, herhangi birisi aleyhine olmayan, iki ülkenin silahlı kuvvetlerinin savunma kabiliyetinin güçlendirilmesidir. Keza Milli Muhafız Ordusu (RMMO) Mısır, ABD, Fransa, vb. gibi başka ülkelerin silahlı kuvvetleriyle de tatbikatlar icra ediyor” dediğini aktardı.
Haberde, önümüzdeki günlerde Larnaka ve Baf havaalanlarının, RMMO’nun edineceği insansız hava araçlarının RMMO mensupları tarafından kullanılmasında ortaya çıkan teknik sorunların çözülmesinin beklendiğine işaret edildi.
RMMO’nun edineceği insansız hava araçlarından birinin yaz dönemi içerisinde teslim alınacağını ve eğitimlere başlanacağını belirten gazete, bu konuda ortaya çıkan teknik sorunun da “iki havaalanına sivil uçuşlar yapılıyor olması nedeniyle Sivil Havacılık Dairesi’nin ortaya koyduğu bazı itirazlar” olduğunu yazdı.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

RUM DOSTU OLAN SOL PARTİLERDEN VE SOL BASINDAN NEDEN SES VE ELEŞTİRİ YOK?????SAĞDAN DA YOK,BAŞKANINDAN DA TATARDAN DA ORDUDAN DA SES YOK,

ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

BİR GECE YARISI KKTC BOMBALANIRSA ŞAŞIRMA, KKTC'NİN UYUYAN HALKINA DUYRULUR.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474