banner564

“Bu topraklara sahip çıkacağız”

Başbakan Özgürgün, Lefke’nin 43. Kurtuluş Yıldönümü töreninde konuştu:

“Bu topraklara sahip çıkacağız”
banner598
Lefke, Barış Harekatı’nın ikinci aşamasında özgürlüğe kavuşmasının 43’üncü yılını törenle kutladı. Harekatta şehit düşenler de dün sabah düzenlenen törenle anıldı. Başbakan Hüseyin Özgürgün törende yaptığı konuşmada özgürlüğüne kavuşan Kıbrıs Türkünün bundan sonra birlik ve beraberlik içinde kalkınmasını sürdürmesi gerektiğini vurguladı. Kemal Özalper Şehitliği’nde yer alan tören saat 08.30’da gerçekleştirildi. Çelenklerin şehitliğe sunulması ile başlayan tören, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Tören Şehitlik Özel Defteri’nin imzalanması ile sona erdi. Lefke’nin Kurutuluşu Töreni ise saat 18.00’de Lefke Atatürk Parkı’nda gerçekleştirildi.
Törenler protokol sırasına göre anıta çelenklerin sunulması ile başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekildi. Daha sonra Başbakan Hüseyin Özgürgün halkın ve tören birliklerinin bayramını kutladı. Tören okunan şiirlerle devam etti.  Ardından halk dansları ekibinin gösterisi yer aldı. Daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapıldı, ardından Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya bir konuşma yaptı.

Kaya: Lefke kendini ispatlamaya hazır
Aziz Kaya, Lefke bölgesinde bir takım gelişmeler yaşandığını ifade ederek, bunun yanında yöre halkını rahatsız eden bazı sorunların ise hala devam ettiğine işaret etti ve bunları anlattı. Bölgenin kalkınması için de neler yapılması gerektiğini sıralayan Aziz kaya, Lefke’nin her alanda kendini kanıtlamaya hazır olduğunu vurguladı. Aziz Kaya’nın konuşmasının ardından Başbakan Hüseyin Özgürgün halka hitap etti.

Özgürgün: Yok edilmeye çalışıldık
Kıbrıs Türkünün her karışının kanla sulanmış vatan topraklarına sahip çıkmada kararlı olduğuna vurgu yapan Başbakan Özgürgün, Şehitleri anarken Mutlu Barış Harekatının ve Türkiye’nin garantörlüğünün neden gerekli olduğunun bir kez daha anlaşıldığını belirtti. Özgürgün, toprağından yerinden sürülmüş ve esaret altında yok edilmeye çalışılmış Kıbrıs Türk halkının anavatan Türkiye sayesinde özgürlüğüne kavuştuğunu ve yine Türkiye sayesinde kalkınmasını sürdüreceğini vurguladı. Başbakan Özgürgün, “Barış Harekatı ile özgürlüğümüze kavuştuk. Bundan sonra bize düşen görev birlik ve beraberliğimizi koruyarak kalkınmamızı sürdürmektir” dedi. Başbakanın konuşmasının ardından tören resmigeçit ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2017, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474