banner564

Bu ülkenin mühendisi Yok mu?

Aşırı yağışlardan sonra 28 evin zarar gördüğünü söyleyen Taşkent Muhtarı “Göleti ortadan ikiye bölüp yol yaptılar” diyerek yaşananlara isyan etti:

Bu ülkenin mühendisi Yok mu?
banner598

 Suna ERDEN

   ‘Şehitler diyarı’ Taşkent köyünün, yoğun yağışlardan sonra ikinci kez felaketle yüzleşmesi, köy halkının yanı sıra muhtar Durmuş Aşandır’ın da sert tepkisine yol açtı. Göletin ortadan bölünerek yol yapıldığını belirten muhtar Aşandır “Köprü yapmadıkları için su yukarıda kaldı ve ana yola aktı” dedi. Aşandır “Ben ilkokul mezunu biri olarak onları uyardım ama dinletemedim. Bu ülkenin bir mühendisi yok mudur?” diyerek yaşananlara isyan etti.
  Girne’ye bağlı Taşkent bölgesinde önce dolu ardından başlayan şiddetli yağışlar 5 evde ciddi 23 evde ise kısmen hasara neden oldu. 
Meteoroloji Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre en fazla yağış, Taşkent’te metrekareye 90 kilogram olarak ölçülürken, evler kadar bölgedeki yollarda da hasar oluştu.
Taşkent’teki yoların büyük bir kısmı tahrip olurken, muhtar Durmuş Aşandır, en kısa sürede yaraların sarılmaya başlanacağını söyledi. 
   Diyalog’a konuşan Aşandır, “Zarar ziyan tespiti yapacağız. En kısa zamanda yaraları sarmaya başlayacağız” dedi. 
   Yağışlardan dolayı 5 evin ciddi oranda 23 evin ise kısmen zarar gördüğünü söyleyen Aşandır, şunları kaydetti:
    “Bizde önce dolu yağdı. Suyun geçeceği yerleri tıkadı. Arkasından yağmur yağınca evlere çatıdaki kiremitler arasından su aktı” dedi. Aşandır, bugün yetkililerin bölgeye gelerek zarar ziyan tespiti yapacağını ifade ederek, “Evleri kullanılmaz hale gelenler akrabalarının yanına gitti. Zarar ziyan tespiti yapıldıktan sonra bu kişilere evlerini onarması için yardım edilecek.” 
   Dikmen Belediyesi’nin her zaman yanlarında olduğunu kaydeden Aşandır, ilk günden itibaren bölgede çalışma yaptıklarını söyledi.

Bir mühendisimiz yok mu? 
Aşandır, bölgelerinde evlerin yanı sıra yollarda da hasar oluştuğunu ifade ederek, şunları söyledi:    “Haspolat’tan Taşkent’e dönüşte yeni bir çevre yolu yapılıyor. Oradaki göleti ortadan ikiye bölüp yol yapıyorlar. Ancak köprü yapılmadığı için yağan sular yukarıda kalıp anayola akıyor. Biz bu yol yapılmaya başlandığı zaman yetkililerin kapısını çaldık ve derdimizi söyledik. Dedik ki; ‘Eğer köprü yapmazsanız ileride sorunlar çıkacaktır.’ Ancak dikkate alınmadı. Ve yağışlar olunca dediğimiz çıktı. Ben ilkokul mezunu bir kişiyim ve köprü yapılmadığı takdirde sorun olacağını görüyorum. Bu devletin bir mühendisi yok mu? Günün sonunda yağış oldu, köprü yapmadıkları için su yukarda kaldı ve anayola aktı. Temeli şu anda su altındadır. Her kaza olabilir.” 

Kızılaydan yardım eli
Bu arada Kıbrıs Vakıflar İdaresi, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı ile beraber Taşkent bölgesinde yer alan sel felaketine maruz kalmış vatandaşlarımıza yardım elini uzattı.
İyilik Gönüllüleri ve Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı çalışanları ile birlikte bölgede mağdur olan aileler yerinde ziyaret edildi. Hijyen paketi, gıda paketi, battaniye ve havlu seti verilip, evlere yapılması gereken tamirler konusunda çalışma yapılarak sel felaketinin yaraları bir nebze olsun sarılmaya çalışıldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473