banner564

‘Bu yolda ben de varım’

Kadınlara yönelik şiddeti kınamak amacıyla yürüyüş düzenleniyor

‘Bu yolda ben de varım’
banner598

 Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle, bugün KKTC’de de farkındalık etkinlikleri düzenleniyor.

BM Genel Kurulu’nun 1999 yılında kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla ilan ettiği Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesi veren örgütler yürüyüş ve eylemler yapacak.
Yürüyüş, saat 10.30’da Lefkoşa Dereboyu’nda Kumsal Parkı’nda toplanmayla başlayacak.
Kadından Yaşama Destek Derneği (KAYAD) “Bu yolda ben de varım… Kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddete karşı hep birlikte yürüyoruz!” sloganıyla herkesi yürüyüşe çağırdı.
Feminist Atölye (FEMA) da, “öldürülen kız kardeşlerimiz için sesini ve sözünü al da gel” sloganıyla aynı yerde aynı saatte toplanma çağrısında bulundu.
Kadın cinayetlerinin giderek arttığı bu dönemde, kadın dayanışmasının hayati önem taşıdığı vurgulanan FEMA açıklamasında, “25 Kasım Kadına karşı şiddeti önleme gününde hep birlikte sesimizi duyurmak için yürüyoruz! Kız kardeşlerimize yapılanların hesabını sormak için sokaklara dökülüyoruz” ifadeleri yer aldı.
Açıklamada şöyle denildi:
Kocası tarafından öldürülen Sevinç Karasalih, bıçaklanma sonucu can veren Burcu Okumuş, yakılarak katledilen Gamze Pehlivan, boğazı sıkılarak öldürülen Nejla Mağracı, Aşkın Şevketoğlu,İmrane Sapmaz, Sibel Dedecan, Şükran Sadrazam, Ayşe Kanat , İlkay Hikmetoğlu ,Halime Çetin ve bütün erkek şiddetine maruz kalan kız kardeşlerimiz için yürüyoruz! 

Mesarya’dan destek

Yürüyüşe Mesarya Kadınlar İnisiyatifi, MAKAMER, Akova Kadınlar Birliği de destek veriyor.
Öte yandan Kadın Eğitimi Kolektifi, Baraka Kültür Merkezi ve Bağımsızlık Yolu, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle bugün, kadın cinayetlerinin önüne geçilememesi, kadınlar için etkili bir koruma uygulaması geliştirilemediği gerekçesiyle eylem yapacak.
Kadın Eğitimi Kolektifi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre eylem, saat 16.30’da İçişleri Bakanlığı, Polis Genel Müdürlüğü ve Meclis önünde eş zamanlı olarak bildiri okunmasıyla başlayacak. Ardından saat 17.00’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önüne gidilecek.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473