banner564

25 öğrenciye ödül

Işılay Arkan,  “Kısa Film ve Öykü Yarışması”nın kazananları belli oldu

25 öğrenciye ödül
banner598

 Işılay Arkan,  “Kısa Film ve Öykü Yarışması” ödülleri dün Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği’nde düzenlenen törenle verildi. “1950-1974 Yılları Arasında Kıbrıs Türkü’nün Mücadelesi” konulu öykü yarışması ile “Akran Zorbalığı” konulu kısa film yarışmasını kazanan öğrenciler ödüllendirildi.

Ödül törenine Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik Ticaret Müşaviri Hayrettin Yücel, Kızılay Başkanı Bülent Çıraklı, yarışmaya katılan okulların müdürleri, müdür muavinleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Tören, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Lider Dr. Fazıl Küçük, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ve tüm şehit öğretmenler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. 

Amaç geçmişi öğretmek
Törende Işılay Arkan, yarışma ile ilgili bilgi verici bir konuşma gerçekleştirdi. Arkan, “1950-1974 Yılları Arasında Kıbrıs Türkü’nün Mücadelesi” konulu öykü yarışmasında yeni neslin tarihi, büyüklerin neler yaşadığını öğrenmesi, bugünlere nasıl gelindiğini bilmeleri için bu yarışmanın düzenlendiğini söyledi. Arkan, eğitimcilere büyük görevler düştüğünü, geçmişin yeni nesle onlar aracılığı ile aktarılması gerektiğini ifade etti.
“Akran Zorbalığı” kısa filmi hakkında da açıklama yapan Işılay Arkan, son zamanlarda akranların birbirine sosyal, psikolojik ve fiziksel şiddet gösterdiğini, bunun büyük bir sorun olduğunu, bu konuda farkındalık yaratmak için kısa film konusunu seçtiğini dile getirdi. 
Arkan’ın konuşmasının ardından Meclis Başkan Yardımcısı Töre, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) İletişim Fakültesi Radyo, TV ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fevzi Kasap ve YDÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdoğan Saraçoğlu da birer konuşma yaptı. 

“Sonsuz Karanlığın Gölgesi”  birinci oldu
Konuşmaların ardından ödüller açıklandı. Liseler arası öykü yarışmasında TMK öğrencisi Sevil Karaderi, “Sonsuz Karanlığın Gölgesi” ile birinciliği aldı. TMK öğrencisi Aslım Derindağ da “Kırık Çocukluğum” ile ikinci olurken, BEAL öğrencisi Hatice Nur Gök ise “Kahraman” adlı öyküsü ile üçüncü oldu. 
TMK öğrencisi Canel Yeğensoy “Bir Kadın” ve BEAL öğrencisi Ali Deniz Tosun, “Dedemden Tarih Dersi” adlı öyküleriyle mansiyon ödülüne layık görüldü. 
Ortaokullar arası öykü yarışmasında ise TMK öğrencisi Süleyman Eren Çelebi, “Dedemim Günlüğü Hasanumu” öyküsü ile birinci oldu. YDK öğrencisi Arda Tezer de, “Binbir Renk Köyü”ile ikinciliği aldı. Yine YDK öğrencisi Feriha İnce de “Dedemin Anılarından” adlı öyküsü ile üçüncülüğe layık görüldü. 
YDK öğrencileri Defne Öz, “Zor Günler” ve Cemaliye Baydar, “Dağların Arasındaki Özgürlük” öyküleri ile mansiyon ödülünü kazandı. 

Arabulucu “Rüya” ile birinci oldu
Kısa film yarışmasında Erol Öker Arabulucu, “Rüya” ile birinci oldu. YDK öğrencileri Yağmur Hacıahmetoğlu, Nilsu Doğa Taşçıoğlu, Bensu Sürel, Sahil Sav, Zehra Erdemsiz, Tuğdem Berksel, Münevver Kadiroğulları ve Burak Gül, Love is Louder Then Bulliying” ikinciliği aldı. Beren Özerden, Defne Güner, Nil Sayar Sarabi, Nehir Bozkuzu ve İlayda Özerdem “Sancı” filmi ile üçüncülüğe layık görüldü. 
Ahmet Arabulucu da “Kitap” isimli kısa film ile mansiyon ödülünü aldı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473