banner564

Devamı gelmeli

Polis dün gece Girne, Güzelyurt ve Gazimağusa’da ‘Huzur Operasyonu’ gerçekleştirdi

Devamı gelmeli
banner598

 Ömer KADİROĞLU-Hüseyin ÇİÇEK-Onur ULAĞ

Girne, Güzelyurt ve Gazimağusa’da dün gece asayiş ve trafik operasyonu düzenledi. Adli Şube, Cürümleri Önleme Şubesi ve Trafik Ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyona silahlı Özel Harekât Polisleri de destek verdi. Polis, operasyonlar kapsamında pansiyonları, gece kulüplerini, kıraathaneleri, bet ofislerini kontrol etti. Yapılan kontrollerde çalışma izinsiz ve adada kaçak olarak bulunan birçok kişi gözaltına alındı. Operasyonun trafik ayağında ise araçlar tek tek kontrol edildi, sürücülerin evraklarına bakıldı. Saat 20.30’da başlayan operasyonlar saat 01.00’e kadar sürdü.

Polisi görünce kaçmaya kalkıştı
Gazimağusa’daki operasyonda asayiş ekipleri, internet kafeleri, bet ofisleri, eğlence mekânlarını kontrol ederken, sokakta gördüğü yabancı uyruklu kişilerin kimliklerini inceledi. Operasyon esnasında polisi görünce kaçmaya başlayan yabancı uyruklu siyahi şahıs, 15 metre koşamadan polis tarafından yakalandı. Özel Harekât Polisinin, ‘Dur’ ihtarı üzerine dizleri üzerine çöken şahıs, ellerini de havaya kaldırdı. Şahsın üzerinde yapılan aramada kanunsuz herhangi bir şey bulunmazken, polise, “Sadece korktum, o yüzden kaçtım” dediği öğrenildi.
Bu arada bet ofislerinde yapılan kontrollerde iki şahıs polise kimlik ibraz edemedi. İki şahıs polis karakoluna götürülerek ifadeleri alındı.
Otobüs duraklarında bekleyen yabancı uyruklu öğrenciler de polis kontrolünden geçti. Polis, öğrencilerin kimliklerine baktı, eşyalarını aradı. Trafik ekipleri de birçok aracı kontrol etti, sürücülerin evraklarını inceledi.

Girne’de her taşın altına bakıldı
Asayiş ekipleri Girne’nin dört bir tarafından da kontroller gerçekleştirdi. Operasyon kapsamında Girne sokakları, kale arkası, bet ofisleri, gece kulüpleri, kıraathaneler tek tek kontrol edildi. Operasyonda kimlik ve pasaport kontrolü yapıldı. Trafik ekipleri de çeşitli noktalarda araç kontrolleri gerçekleştirdi. Trafik ekiplerinin gerçekleştirdiği kontrollerde adli şube ekipleri de araçlarda arama yaptı. Operasyon kapsamında yaklaşık 20 kişiye işlem uygulandı, şüpheli görülenler gözaltına alındı. Bu arada aracında iki bıçak bulunan şahısta gözaltına alınırken, polise çiçek sattığını, bıçakları güllerin dikenlerini kesmek için kullandığını söylediği öğrenildi.

Güzelyurt’ta kuş uçurulmadı
Ekipler, Güzelyurt’ta da geniş çaplı kontroller gerçekleştirdi. Bölgenin birçok noktasında yapılan kontrollerde araçlar didik didik edildi. Sürücülerin evraklarına bakıldı, bagaj ve eşyaları arandı. Operasyona Özel Harekât polisleri destek verdi. Saat 21.00’de başlayıp sabahın erken saatlerine kadar süren kontrollerde alkollü içki satışı yapan yerler de denetlendi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473