banner564

Film gibi operasyon

Polis ihbar üzerine bir aracı takibe aldı, Girne sokaklarında yaşanan kovalamaca sonunda 5 kişi yakalandı

Film gibi operasyon
banner598

 Suna ERDEN

   Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri önceki akşam Girne’de filmleri aratmayacak bir operasyon gerçekleştirdi. Polis, ihbar üzerine Kamil Yıldırım’ın kullanımında bulunan aracı takibe aldı. Polis, ara sokakta aracı durdurmaya çalıştı ancak zanlılar polisi görünce kaçmaya başladı. Polis ile zanlılar arasındaki kovalamaca Girne merkeze kadar sürdü. 
   Polis, zanlıların aracının önünü keserken, bu kez zanlılar araçtan inip kaçmaya başladı. Polis arkada zanlılar önde yaşanan kovalamaca sonucu Kamil Yıldırım, Erdal Leblebicioğlu ve Nurullah Kemal Akgün en sonunda yakalandı. Zanlıların aracında yapılan aramada ise 6 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulundu.
   Yapılan soruşturmada suçla bağlantılı tespit edilen Ömer Ali Karakaya ile Aynur Kurtoğlu da Mağusa’da tespit edilerek gözaltına alındı. İki zanlının birlikte yakalandığı evde 4 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ile uyuşturucu madde satışından elde edildiği düşünülen 5 bin 580 TL ve 80 Euro para ele geçirildi.  Girne ve Mağusa’da yakalanan 5 zanlı dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 

Üçü Girne, ikisi Mağusa’da yakalandı

    Soruşturmayı yapan polis, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerince Girne’de Salih Miroğlu Caddesi üzerinde gerçekleştirilen operasyonda Kamil Yıldırım’ın kullanımında bulunan aracın durdurulmak istediğini ancak zanlının durmayarak trafikte tehlike arz edecek şekilde kaçtığını söyledi. 
  Polis, takip edilen zanlıların Girne merkezde polis arabası ile önleri kesilerek durdurulduğunu ve araçtan inerek kaçmaya çalıştıkları esnada makul güç kullanılarak tutuklandıklarını söyledi.
Polis, araçta yapılan aramada 6 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare olarak alındığını ve zanlılar Kamil Yıldırım, Erdal Leblebicioğlu ve Nurullah Kemal Akgün’ün tutuklandığını aktardı. 
   Polis, mesele ile ilgili yapılan ileri soruşturmada 27 Eylül tarihinde Güzelyurt’ta ve 23 Kasım tarihinde Girne'de meydana gelen kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu meseleleri ile bağlantılı olarak aranmakta olan zanlı Ömer Ali Karakaya’nın Mağusa’da tespit edilerek tutuklandığını belirtti. 
Polis, zanlı Karakaya’nın evine gerçekleştirilen operasyonda polisi fark eden ve evde Karakaya ile birlikte kalan zanlı Aynur Kurtoğlu’nun tasarrufunda bulunan 4 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu maddeyi halı üzerine dökmeye çalışırken suçüstü yakalandığını aktardı. Polis, ev içerisinde yapılan aramada uyuşturucu madde satışından elde edildiği düşünülen 5 bin 580 TL ve 80 Euro para bulunarak emare alındığını söyledi.

“Uyuşturucu değil çay” iddiası
   Polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın henüz yeni olduğunu, incelenmesi gereken telefon dökümleri ve analize gönderilmesi gereken emareler bulunduğunu, ayrıca zanlıların vermiş oldukları ifadelerin araştırılacağını belirterek, 3 gün tutuklu kalmalarını talep etti.
   Polisin ardından söz hakkı alan zanlı Kamil Yıldırım kendisini durdurmak isteyenlerin polis olduğunu bilmediğini, bu nedenle kaçtığını, ayrıca araçta bulunan maddenin çay olduğunu iddia etti. Zanlı, “Polis olduklarını anlamadım, o yüzden kaçtım. Aracımda bulunan ise çaydır” dedi. 
Zanlı Ömer Ali Karakaya ise bulunan paranın kendisine ait olduğunu ifade ederek,” Kısa süre önce arabamı sattım. O para araba satışından elde ettiğim paradır” şeklinde konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473