banner564

Bugün uçacaklar

Ercan-Stansted seferini yapan Atlasjet uçağının 5 yolcusu İstanbul’da kaldı, şirket özür diledi

Bugün uçacaklar
banner598
Melin DOBRAN
Ercan Havaalanı’ndan İstanbul’a hareket eden uçakla aktarmalı olarak Londra’ya gidecek 5 kişi, Atatürk Havaalanı’nda unutuldu. 
Atlas Jet Havayolları’nın İstanbul-Stansted seferini yapan uçak, 3 tekerlekli sandalyeli yolcuyu ve 2 refakatçisini almadan uçuş yaptı. 
Alanda unutulan yolculardan birisinin oğlu olan Reşat Şaban, yaşanılan ilginç olayı Diyalog’a anlattı.
Annesinin belinden rahatsız olduğunu ifade eden Şaban, uçağa tekerlekli sandalye ile bindirilme talebinde bulunduklarını söyledi. 
Şaban, uçağın İstanbul’a inmesinin ardından, yolcuların bekleme salonuna aldığını ifade etti. Bekleme salonuna alınan 5 kişinin, uçağın ne zaman kalkacağını öğrenmeye çalıştığı sırada, uçağın kalktığını söyleyen Şaban, “Uçakta, yolcu sayısı kontrol ediliyor diye biliyorum. 3 tane tekerlekli sandalyeli yolcunun uçakta olmaması nasıl olur da fark edilmez?” dedi.

“Cross check yapılmadı mı acaba?”
Reşat Şaban şunları söyledi, “Yurt dışındaki yakınlarımızın özel gününe katılmak için aile bireylerimiz Londra’ya gidecekti. Annemin bel rahatsızlığı olduğu için tekerlekli sandalye ile uçağa alınması talebinde bulunduk. Ercan Havaalanı’ndan kalkan Atlas Jet uçağı, İstanbul’a iniş yaptı. O esnada annem ve refakatçisi olan teyzemin yanı sıra 2 tekerlekli sandalyeli ve 1 refakatçi daha bekleme salonuna alındı. Daha sonra bir görevliye uçağın ne zaman kalkacağını sordular ve görevli biz başka hava yolu şirketiyiz demiş. Kendi imkânları ile piste gitmeye çalıştıkları esnada uçağın kalktığını gördüler. Uçak kalkmadan cross check yapılmadı mı acaba?”

“Yolcu sayısı nasıl kontrol edildi”
“Atlas Jet uçağı bu yolcuları almadan Londra Stansted Havalimanı’na gitti. Durum böyle olunca annem bana telefon açtı. Ben de ilgili havayolu şirketine ulaştım ve tekerlekli sandalyeli yolcuların taşınmasının yer hizmetlerine ait olduğunu söylediler. Hatanın da yer hizmetlerinden kaynaklandığını belirttiler. Biz bu konudaki ihmalin, havayollarında olduğunu düşünüyoruz. Uçakta, yolcu sayısı kontrol ediliyor diye biliyorum. 3 tane tekerlekli sandalyeli yolcunun uçakta olmaması nasıl olur da fark edilmez? Annem ve teyzemin İstanbul’da bir otele yerleştirildiğini öğrendim. Yarınki uçakla Londra’ya gönderilecekler diye biliyorum.”

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2017, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473