banner564

“Bunu halk da hissedecek”

Bankalardaki mevduatların arttığını, ihracat rakamlarının yükseldiğini söyleyen Başbakan Yorgancıoğlu, ekonomide iyiye gidiş olduğunu savundu

“Bunu halk da hissedecek”
banner598
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, ekonomide iyiye doğru bir gidiş yaşandığını söyledi.
Bankalardaki mevduatların arttığını, ihracat rakamlarının yükseldiğini ve geri dönmeyen banka borçlarının ödenmeye başladığını kaydeden Başbakan Yorgancıoğlu, ekonomide çarkların dönmeye başladığını ve halkın bunu hissedeceğini belirtti.
Başbakan, tüm eleştirilere rağmen olayları bütünlüklü olarak düşündüklerini, niyetlerinin günü kurtarmak olmadığını vurguladı.
Demokratikleşme konusunda adımlar atıldığının altını çizen Yorgancıoğlu, atılacak daha adımlar olduğunu söyledi.
Katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, hükümet icraatlarını değerlendirdi.
Başbakan Yorgancıoğlu, hükümet programında demokratikleşme ile ilgili olarak anayasanın değiştirilmesi, polisin sivile bağlanması, siyasi partiler yasasının değiştirilmesi, halkın haber alma özgürlüğü gibi hedefler olduğunu kaydetti.

 “2 bin 200 kişinin özel sektörde istihdamını sağladık”
Başbakan, devlet eliyle özel sektörde istihdam yaratılmasının önemli olduğunu vurgulayarak, özel sektörü teşvik adına hayata geçirdikleri uygulamalarla bir yılda yaklaşık 2 bin 200 kişinin devlet eliyle özel sektörde istihdamını sağladıklarını aktardı.

“Niyetimiz günü kurtarmak değil”
Doğrudan vergi ile ilgili olarak 2 bin 200 kurum ve 7 bin kişinin düzenlemeden yararlandığını ifade eden Başbakan Yorgancıoğlu, 9 bin 975 kişinin de araç kaydını yenilemesiyle toplamda 17 bin kişinin devletle barışmasınının sağladını belirtti.
Başbakan Yorgancıoğlu, birey veya kurumların vergilendirilmesinin artık maliye memurunun iki dudağı arasında olmayacağını kaydederken, res’en verginin de vergi dairesinin inisiyatifinden çıkarıldığını söyledi. 



“Elektrik fiyatlarında düşüş olacak”
Başbakan Yorgancıoğlu elektrik fiyatlarını da değerlendirdi.
Akaryakıtta yaşanan fiyat indirimlerinin elektriğe yansımamasının normal olduğunu söyleyen Başbakan, akıllı sayaç projesi ile fiyatlarda anlamlı bir düşüş yaşanacağını belirtti.
Başbakan Yorgancıoğlu, bir gelecek hazırlanması gerektiğini kaydederek, sadece bugünün değil yarının da düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2014, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473