banner564

“Bunu istiyoruz”

Akıncı, Derinya ve Aplıç sınır kapılarının bir an önce açılması konusunda Kıbrıs Türk tarafının kararlı olduğunu belirtti

“Bunu istiyoruz”
banner598
Rahme ÇİFTÇİOĞLU
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yeni sınır kapısı açma çalışmalarının sürdüğü Lefke Aplıç’ta incelemelerde bulunarak, Güney Kıbrıs’daki yetkililere ve projeyi yürütenlere “çalışmaları hızlandırın çağrısı” yaptı.
Aplıç’ın açılışının bölgeye ciddi katkı yapacağına inandıklarını belirten Akıncı, açılan her sınır kapısının toplumların birbirini daha fazla görmesini ve tanımasını sağladığını, iki toplum arasındaki ilişkiye ve Kıbrıs’ta barışa katkı koyduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Derinya ve Aplıç sınır kapılarının bir an önce açılması konusunda Kıbrıs Türk tarafının Cumhurbaşkanı, hükümeti, muhalefeti, yerel yönetimi ve halkıyla bütün olarak aynı görüşte olduğunu kaydederek, “Bunu istiyoruz” dedi.
Önceden yolun Şubat ayında tamamlanacağı bilgisi verildiğini, şimdilerde bunun eylül ayına sarkacağının söylendiğini kaydeden Akıncı, “Bu sürekli ertelemeler hiç hoş değil. Rum tarafının bu konuya daha ciddiyetle sarılması gerektiğini değerlendiriyorum” şeklinde konuştu.

Halk, Akıncı’yı yalnız bırakmadı
Cumhurbaşkanı Akıncı’ya Aplıç ziyaretinde, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu, Özel Kalem Müdürü Cenk Gürçağ’ın yanı sıra, KTBK Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, GKK Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, 39. Tümen Komutanı Tuğgeneral Erdal Şener, GKK Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Cemal Volkan, Lefke Kaymakamı Halil Çorba, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ve Güzelyurt Polis Müdürü Eybil Efendi eşlik etti.
Lefke sivil toplum örgütü temsilcileri de Akıncı’yı ziyaretinde yalnız bırakmadı.

“Hükümet yetkilileriyle gelecektik ama…”
Aplıç Sınır Kapısı’nı Başbakan Tufan Erhürman ile Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile bu ziyareti birlikte yapmak üzere anlaştıklarını söyleyen Akıncı, bugün Bakanlar Kurulu’nun olağanüstü toplantısının söz konusu olmasından dolayı Erhürman ile Özersay’ın Aplıç’a gelemediğini söyledi.
3 yılda çok büyük projelerin hayata geçirilebileceğini kaydeden Cumhurbaşkanı, “3 yıllık sürede, çok daha uzun ve çok daha geniş yollar, otobanlar yapılabilir” dedi.

“Biz her şeyimizle hazır olalım”
Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs Türk tarafı olarak telefon, elektrik, internet kabloları gibi eksiklikleri, polis-gümrük kabinlerinin yapılması gerektiğini söyledi. Bütçe görüşmelerinin Pazartesi günü Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda başlayacağını anımsatan Akıncı, “Bütçe biter bitmez hükümetin bu konuya gerekli duyarlılığın göstermesini, bir an önce buradaki eksikliklerin tamamlanması için harekete geçmesini isteyeceğim” açıklamasında bulundu.

Vatandaşla bir araya geldi
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, sınır kapısı açma çalışmalarının sürdüğü Aplıç’ta incelemelerde bulunmak amacıyla gittiği Lefke’de ve daha sonra ziyaret ettiği Doğancı’da bölge halkıyla bir araya geldi.
Doğancı’yı ziyaretinde köylüyle Doğancı Spor Kulübü’nde bir araya gelen Akıncı, CTP Lefke Milletvekili Salahi Şahiner’in de aralarında bulunduğu köylüyle bölgenin sorunlarına ilişkin görüş alış verişinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2018, 11:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473