banner564

“Bunun adı ihanet”

Başpiskopos Hrisostomos, Taşınmaz Mal Komisyonuna başvuran Rumları sert ifadelerle uyardı:

“Bunun adı ihanet”
banner598
   Rum Başpiskoposu Hrisostomos’un, KKTC’deki eski malını satmak niyetinde olan zengin Rumlara hainlik bastığı bildirildi.
   Rum basınına göre KKTC’deki eski malı için TMK’ya başvuran zengin Rumlar için “Hain dedim, bazılarının hoşuna gitmedi ama bu ihanettir” ifadesini kullanan Hrisostomos; fakir Rumların KKTC’deki eski mallarını ihtiyaçtan dolayı satmalarına anlayış gösterdiğini belirterek, Rum Yönetimi’nden, gerçekten ihtiyaçlı olanlara takviye için özel bir fon kurulmasını istedi.
    Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos ise, bugüne kadar Rumların Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK) aracılığıyla satışını yaptığı KKTC’deki eski mallarının, toplam yüzde 0,5’i kadar, Kıbrıslı Türklerin de Güney’de kalan ve Rumlara sattıkları mallarının toplam yüzde 4,2’si kadar olduğunu açıkladı.
   Hasikos “Özgür bölgelerdeki Türk malı satışları konusunda Bakanlık olarak aldığımız önlemler nedeniyle bu oranı düşük tuttuk, çünkü Kıbrıs sorununun çözümünün bu şekilde, bu tür alım-satımlar aracılığıyla toprak üzerinden şekillenmesine izin veremezdik” dedi. 
    Simerini “İçişleri Bakanlığı’nda İşgal Bölgelerindeki Rum Malı Satışlarıyla İlgili Toplantı” başlıklı haberinde, Hasikos’un yukarıdakileri, bakanlığında  düzenlenen TMK aracılığıyla KKTC’deki eski Rum malı satışlarının konu alındığı toplantıda söylediğini yazdı. Habere göre toplantıya Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, Sen Sinod Meclisi üyeleri, milletvekilleri, belediye başkanları ve Rum “göçmen” örgütleri temsilcileri katıldı. Toplantı sonrasında yaptığı açıklamada toplantının, bazı pratik önlemler alınması çabasının devamı olduğunu belirten Hasikos şunları ekledi:

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2014, 08:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473