banner564

Burası cennet

Kıbrıslılar, federasyon, konfederasyon tartışmaları, Annan Planı ve Guterres çerçevesiyle didinirken, adaya gelen yabancılar günü gün ediyor

Burası cennet
banner598

 Pelin YÜKSELAY

Kıbrıslı Türk ve Rumlar; federal ve konfederal çözüm tartışmalarının yanı sıra Gıuterres çerçevesini tartışarak ömür tüketirken, cennetten bir parça olarak bilinen adanın tadını yabancılar çıkarıyor.
   Geride bıraktığımız 1 Mayıs Bayramı nedeniyle Türkiye’den binlerce turist adaya akın ederken, Rus turistlerin sayısındaki artış da dikkat çekiyor.
   Merit Crystal Cove Hotel Genel Müdürü Ercan Turhan, Diyalog’a yaptığı açıklamada yüzde yüz dolulukla çalıştıklarını söyledi. Turhan “Bizim dışımızda diğer 5 yıldızlı otellerin de yüzde yüz dolu olduklarına ilişkin bilgi alıyoruz” dedi.
   Turistlerin ağırlıklı olarak Türkiye’den geldiğini anlatan Turhan “Fakat bizim otelimizde, özel girişimlerimiz sonucunda Rusya başta olmak üzere değişik ülkelerden de turistler geliyor” dedi.

Uçak seferlerinde artış!
Bu arada1 Mayıs Salı günü, Türkiye ile karşılıklı olarak 78 sefer gerçekleştirildi. Bu rakam, geçtiğimiz hafta 24 Nisan Salı günü 72’ydi. Artan turist sayısı nedeniyle geçen haftaya göre dün 6 ek sefer gerçekleşti.
En fazla sefer, karşılıklı olarak İstanbul’la gerçekleşti. 78 seferin 35 tanesi karşılıklı olarak İstanbul’la yapıldı. İstanbul’u, 12 ile Ankara, 8 ile İzmir ve Adana, 5 ile Antalya 2 ile Gaziantep ve Hatay izledi.
Bunun yanında charter seferlerin fazlalığı da dikkat çekti. Corendon ve Freebird Havayolları ülkemize yabancı turist taşımaya devam ediyor. Dün 5 charter sefer gerçekleşti. Uçaklar Antalya üzerinden olmak üzere Finlandiya, Hollanda ve Danimarka’dan geldi.
 En fazla uçuşu Pegasus yaptı!
1 Mayıs günü ülkemize en fazla uçuşu Pegasus Hava Yolları gerçekleştirdi. Pegasus tam 42 kez ya Ercan’dan havalandı ya da Ercan’a teker koydu. Pegasus’u 22 seferle Türk Hava Yolları, 8 seferle Atlas Jet, 4 seferle Corendon, 2 seferle de Freebird takip etti. 

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2018, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473