banner564

Gelenek bozulmadı

1 Mayıs’ı fırsat bilen vatandaşlar sabahın erken saatlerinde piknik alanlarına akın ederek günün tadını çıkardı

Gelenek bozulmadı
banner598

 Melin DOBRAN - Pelin YÜKSELAY

1 Mayıs İşçi Bayramını ve güzel havayı fırsat bilen vatandaşlar piknik alanlarına akın etti. Mangallar yandı, vatandaşlar aileleriyle birlikte günün keyfini çıkardı. Üstelik bu kez mangalın başında sadece erkekler yoktu! Mangalın başına geçen bazı kadınlar kebap pişirme konusunda erkeklere taş çıkarttı. Büyükler mangal başında kebap pişirirken, çocuklar da temiz havada oyun oynamanın tadını çıkardı.
Geleneğin bozulmadığını ifade eden vatandaşlar, “Keyifli bir gün geçirmek ve kendi bayramımızı kutlamak için pikniği tercih ettik” dedi. 

Vatandaşlar ne dedi?

Fatma Özel:
Çok güzel bir gün geçiriyoruz. Ailemizle birlikte pikniğe geldik. Hep beraberiz, mutluyuz. Allah herkese sağlık versin. Her sene bu güzel günü ailemizle beraber dolu dolu yaşamayı nasip etsin.

Ayşe Çelebiaziz:
Ailemizle arkadaşlarımızla 1 Mayıs’ı kutlamak üzere pikniğe geldik. Tüm herkesin 1 Mayıs’ını kutluyorum. Huzur ve barış içerisinde daha nice 1 Mayıslar geçirmeyi diliyorum… 

Halil Güler:
Sabah kahvaltıya geldik. Öğlen de mangalımızı yaktık, akşama kadar yemeğimizi yiyeceğiz, eğleneceğiz. Ailemizle beraber çok güzel bir gün geçiriyoruz. Buradan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler’e de teşekkür etmek istiyorum. Sayelerinde marketler kapandı, birçok insan 1 Mayıs’ı gerçekten 1 Mayıs gibi yaşıyor. 

Talip Özel:
Lefkoşa Özel Eğitim Merkezi’nde okuyorum. Bugün okulum tatil, ailemde tatil ve ben ailemle beraber piknik yapmaya geldim. Çok mutluyum. Herkesin 1 Mayıs’ını kutluyorum.

Muharrem Güçlüsoy:
Her yıl 1 Mayıs’ta ailemizle akrabalarımızla toplanıp piknik yapmaya gidiyoruz. Bu yıl da geleneği bozmadık. Tüm aile buradayız. Her şey çok güzel, günümüz sevdiklerimizle beraber mutlu geçiyor. 

Ziya Büyükaslan:
1 Mayıs Türklerle Rumların ortak kutladığı tek bayramdır. Gerçek bayram, gerçek 1 Mayıs budur. Kutlu olsun, barış dolu olsun... 

Cemal Alicik:
1 Mayısımız çok güzel geçiyor. Tüm aile bir aradayız. Kızım, oğlum, güveyim, torunum, torunumun torunu, hep bir aradayız. Herkesin 1 Mayıs İşçi bayramını kutluyorum.” 

Mustafa Gazi:
1 Mayısımız çok güzel geçiyor. Tüm aile toplandık geldik. Güzel, eğlenceli bir gün geçiriyoruz. Tüm işçilerin ve emekçilerin 1 Mayıs işçi bayramını kutluyorum.

Hilmi Seçici
Mutluyuz, ailemizle sevdiklerimizle bir aradayız. Ben tüm 1 Mayısların barış içerisinde huzurlu bir şekilde geçmesini temenni ediyorum.

Akın Sindi:
Ailece toplandık, güzel bir gün geçiriyoruz. Pikniğe geldik, mangalımızı yaktık. Eğleniyoruz, mutluyuz. Bütün dünyanın huzurlu mutlu 1 Mayıslar geçirmesini diliyorum. İşçiler ezilmesin. İşçilerin ezilmediği bir düzen yaratılsın.”

Senem Erkin:
Her 1 Mayıs’ta piknik yapmaya geliyoruz. Özel sektör çalışanıyız. Ailemle ve arkadaşlarımla Boğaz piknik alanında güzel vakit geçirmek için geldik. 

Osman Şen:
Her 1 Mayıs bayramında Boğaz piknik alanına geliyoruz. Yaklaşık 11 yıldır 1 Mayıs günü hep piknik yapıyoruz. Boğaz’ı seviyoruz, buradaki alan gayet iyi. 

Güler Akbulut:
1 Mayıs pikniğimizde her zaman farklı alanlara gidiyoruz. Bu kez de Boğaz piknik alanına geldik. Arkadaş gurubu olarak toplanıp, bayramımızı piknik yaparak ve güzel zaman geçirerek değerlendiriyoruz. 

Songül Uğuz:
Biz özel sektör çalışanıyız. Daha önce hep Taşkent piknik alanına gidiyorduk. Bu sene Boğaz piknik alanına ilk kez geldik çünkü çok yer gezdik bir tek burada boş yer bulduk. Ailece felekten bir gün çalarak, işçi bayramımızı kutluyoruz.

Serkan Berber
Hafta sonları fırsat buldukça, Boğaz piknik alanına geliyoruz. 1 Mayıs işçi bayramımızı da Boğaz’da geçirelim dedik. Ailece güzel ve keyifli bir gün oldu bizim için. Yiyip, içip sohbet ettik. Hepimiz özel sektör çalışanıyız.

Seda Arıcı:
“Düzenli olarak 1 Mayıs bayramında hep Boğaz’a geliyoruz. Ben öğrenciyim. Burada kendi aramızda eğleniyoruz. 

Serkan Sakar:
Yaklaşık 3-4 yıldan beridir her 1 Mayıs işçi bayramında Boğaz piknik alanına geliyoruz. Biz özel sektör çalışanıyız. Ailece toplanıp, bugünü iyi değerlendirmek için geldik. 

İsmail Ergün:
Piknik yapmak için her yıl akşamdan yer tutmak için geliyoruz. Ailemizle ve arkadaşlarımızla eğlenmeye geldik. Biz özel sektör çalışanıyız. Malzemelerimizi de alıp yemeğimizi hazırlayıp, evimize döneceğiz. 

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2018, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474