banner564

Büyük Av'ın ilk gün bereketli geçti

Kuzey Kıbrıs’ta binlerce kişinin heyecanla beklediği Büyük Av başladı

Büyük Av'ın ilk gün bereketli geçti
banner598
Kuzey Kıbrıs’ta binlerce kişinin heyecanla beklediği Büyük Av dün başladı.
Avcıların yıl sonuna kadar toplam 10 gün avlanabileceği Büyük Av Mevsimi’nin ilk günü avcılar eve mutlu döndü. 
Avcılar; 8, 15, 22 ve 29 Kasım ile 6, 13, 20, 27 ve 30 Aralık tarihlerinde avlanabilecek.
Büyük Av Mevsimi’nde ova tavşanı, keklik, turaç, sülün, çulluk, bıldırcın, yaban güvercini, fasa, karga ve saksağan avlanabilecek.
Her avcı, en fazla bir tavşan, beş keklik veya turaç ve sekiz fasa olmak üzere toplam en fazla 30 tane av hayvanı vurabilecek.
Avlanma, güneşin doğuşu ile batışı arasında, baraj ile göletlerden en az 500, yerleşim birimlerinden 200, piknik alanlarından 300 metre uzakta yapılabilecek. Avcılar yanlarında en fazla 3 köpek bulundurabilecek.
Merkezi Av Komisyonu açıklamasında, av haritasındaki 1 ve 30 numaralı av bölgelerinin sürdürülebilir avcılık anlayışıyla geçilen “Dönüşümlü Av Bölgeleri” sistemi kapsamında kapalı olacağı; ayrıca geçen yıl kapalı olup, bu yıl açılan yeni bölgelerden Yayla, Yuvacık, Mevlevi, Kalecik, Değirmenlik bölgelerinin ava ilk defa açılması nedeniyle buralardaki levha ve işaretlemelere özellikle dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.
Açıklamada, “Av faaliyeti yapacak avcıların, av faaliyeti esnasında telefon ve elektrik kabloları ile trafik işaretlerine ve bilgi verici levhaların korunmasına ve av faaliyeti ile ilgili uyulması gereken kurallara azami dikkat göstermeleri gerekmektedir” denildi.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2015, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474