banner564

Büyük kutlama 4 Araklık’ta

Diyalog TV’nin 1’inci yaş günü personel arasında kutlandı

Büyük kutlama 4 Araklık’ta
banner598
   Kıbrıs Türk medyasına yeni bir soluk getiren, tarafsız ve araştırmacı haberleriyle kısa sürede halkın güvenini kazanan Diyalog Tv’nin birinci kuruluş yıldönümü, çalışanların katıldığı bir aile yemeğinde kutlandı. 
   Merit Lefkoşa Hotel’de gerçekleşen gecenin onur konuğu ise Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk oldu.
   Diyalog Medya Grubu Direktörü ve Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar, gecede yaptığı konuşmada, özverili çalışmalarından dolayı personeli kutlarken, büyük kutlamanın 4 Aralık’ta seçkin davetlilerin katılımıyla yapılacağını söyledi. Akar, “Diyalog gazetesinin ikinci, Diyalog TV’nin de birinci kuruluş yıldönümünü birlikte kutlma hazırlıklıklarımız başlamıştır”dedi.
   “Her doğum sancılı olur benim meslek hayatımda birçok doğumlar gerçekleştirmiş olmama rağmen bu çok farklı çok daha heyecan verici bir olaydı” diyen Akar, şunları kaydetti:
   “Bunca yılın deneyimi birikimleri çok önemliydi ama sıfırdan bir şeyi başlatmak ve bunu çok kısa bir sürede zirveye taşımak pek kolay değildi. Yani insanın çok ciddi düşünmesi çok ciddi riskleri omuzlaması gerekirdi ama ben ilk günden bu işin başarılı olacağını halkımızın desteğini kısa sürede sağlayabileceğimizi düşünmüştüm. Bizim bilgi görgü deneyimimize, çalışkanlığımıza, üretmemize meslek sevgimize ve bu meslek sevgisi nedeniyle geceli gündüzlü uğraşlarımıza, üretmemize , araştırmacı gazetecilik örneği sergilememize rağmen, bunun elbette yatırım kısmı, teknolojik olanaklar ve bir güç bir destek ve dayanabileceğiniz bir insan sevgisi, bir dostluk ve bir fedakarlık gerekirdi. Bu konuda yola çıktığımız ilk günden itibaren Sayın Besim Tibuk bizlere büyük destek vermiştir.”
  Besim Tibuk’un çok seslilik, basın özgürlüğü ve güçlü bir demokrasiden yana olduğunu vurgulayan Akar “ Sayın besim Tibuk bu düşünceler çerçevesinde bizlere çok büyük bir güç vermiştir, bugünlere gelmemize çok büyük katkısı olmuştur. Ben bu düşüncelerle kendisine huzurlarınızda tüm medya çalışanlarımız adına sonsuz teşekkürlerimi sevgi ve saygılarımı sunmak istiyorum.”

Halkımızın güçlü sesi olduk

 “KKTC, son iki yılda bu ülke gerçekten hiç kimsenin tahmin edemeyeceği kadar çok sesliliğe önem veren, her görüşe açık  çok kaliteli yayın yapan bir medya kurumuna kavuşmuştur” diyen Akar, sözlerini şöyle sürdürdü: 
   “Bu medya kuruluşu bu ülkenin hem ekonomik değerlerinin gelişmesi hem olası bir çözümde Rumların karşısında, halkımızın haklarını savunabilecek , dik duruşumuzu sağlayabilecek bir güç olarak kabul edilmelidir. Bu güç olduğu sürece bu ülke insanının geleceğine çok daha güvenle bakabileceğini gönül rahatlığı içerisinde söyleyebilirim. 
    Kısa sürede halkımızın güvenini ve desteğini kazandığımız için mutlu ve gururluyuz. Bunu başarabilmemizde, tüm çalışma arkadaşlarımın büyük katkısı vardır. Herkesi günülden kutluyorum.”

Tibuk’a plaket 

   Reşat Akar, konuşmasından sonra katkılarından dolayı Besim Tibuk’a Diyalog TV’nin plaketini sundu.
   Plaketi alan Besim Tibuk da kısa bir konuşma yaptı. Tibuk, başarılı çalışmalarından dolayı Akar’ı ve o’nun şahsında tüm çalışanları kutladı. 
  “Kıbrıs’ta bu kadar televizyon var, hatta yalnız Kıbrıs’ta da değil… Sizin rakibiniz ayrıca Türkiye’deki televizyonlardır. Yani dünyada deseniz ki; ‘en zor televizyon kurulacak yer neresidir?’ diye ‘Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’dir’ derdim. Ona rağmen Reşat Beyi bu cesaretinden dolayı kutlarım ve sizleri de kutluyorum. Çok zor işleri yaptınız. Başarı için aykırı adamlar lazım, işte Reşat Bey de aykırı bir adam olarak canla başla çalışıyor.”

Birlikte pasta kesildi 
Konuşmaların ardından Tibuk ve Akar birlikte yaş günü pastasını kesti. Pasta kesimi sonrasında tüm çalışanlar bir araya geldi, anı fotoğrafı çekildi.  Gece Sema ve Bahattin ikilisinin alkışlanan performansı ile devam etti. 
Diyalog Medya Grubu personeli de bir yılın yorgunluğunu attı, birlikte güzel zaman geçirmenin tadına vardı. 

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2015, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474