banner564

Büyük operasyon

Gazimağusa ve Girne’de ele geçirilen 360 gram uyuşturucuyla ilgili tutuklanan 6 kişi sorgulanıyor

Büyük operasyon
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

   Gazimağusa ve Girne’de düzenlenen Timsah Operasyonu’nda 2 gramın izini sürüp 360 gram ağırlığındaki uyuşturucuyu ele geçiren polis, tutukladığı 6 kişi aleyhine yürüttüğü çok yönlü polis soruşturmasını sürdürüyor. 
   Meseleyle ilgili tutuklanan Muhammed Reza Moini, Ali Mir Aşafhi, Foria Malek Muhammadi, Ferol Baneishokara, Gilda Kharazi ve Shabnam Seiflari, dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarılarak, tutukluluk süreleri 4’er gün daha uzatıldı.
   Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Mustafa Kavaz, 7 Ağustos 2019’da, Muhammed Reza Moini’nin tasarrufunda uyuşturucu madde olduğuna dair ihbar aldıklarını ve zanlıyı aracıyla seyir halinde tespit ettiklerini söyledi. 
   Zanlının aracında yapılan arama sonucunda 2 gram “hintkeneviri” türü uyuşturucu madde bulduklarını anlatan Kavaz, zanlıdan elde ettikleri soruşturmada konu uyuşturucu maddeyi, Ali Mir Aşafhi’den aldığını tespit ettiklerini belirtti.
   Zanlı Ali Mir Aşafhi’nin ikametgahına düzenledikleri baskını anlatan Kavaz, konu ikametgahta yapılan aramada 10 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde ele geçirdiklerini belirterek, elde ettikleri soruşturmada konu uyuşturucu maddeleri Foria Malek Mohammadi ve Shabnam Seiflari’den aldığını belirlediklerini dile getirdi.

Poşetlerce uyuşturucu
   Zanlı Mohammadi’yi Gazimağusa’da tespit ederek gözaltına aldıklarını anlatan Kavaz, Shabnam Seiflari’nin Girne’de bulunan ikametgahına baskın düzenlediklerini ve ikametgah içerisinde Ferol Baneishokara ile Gilda Kharazi’yi tespit ettiklerini ve ikametgahta yapılan arama sonucunda, Baneishokara, Karazi ve Shabnam Seiflari’nin odalarında, poşetler ve sigara paketleri içerisinde toplamda 360 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde ele geçirdiklerini hatırlattı.
   Baneishokara ve Kharazi’nin gözaltına alındığını aktaran Kavaz, Shabnam Seiflari’nin de Ercan Havalimanı’ndan KKTC’ye giriş yaptığı esnada tespit edilerek tutuklandığını dile getirdi.
   Titiz bir şekilde sürdürdüğü soruşturmasını henüz tamamlayamadığını kaydeden tanık polis, analiz sonuçlarını beklediğini ifade etti ve mahkemeden ek süre talep etti.
   Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Umut İnan, tahkikatın salimen neticelendirilmesi için, zanlıların tutukluluk sürelerini 4’er gün daha uzattı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473