banner564

Büyük vurgun

Elektrik Kurumu’nun Gazimağusa şubesinde çalınan paranın 592 bin lira olduğu açıklandı

Büyük vurgun
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (Kıb-Tek), Gazimağusa Şube Amirliği’nde, pay point noktasına, abonelerin yatırdığı paraları, bankaya yatırmayıp çalmakla suçlanan Deniz Gürmanoğlu ile Toner Tanözü hakkındaki soruşturma tamamlandı. İki zanlı, dün teminat talebi ile mahkeme huzuruna çıkarıldı. Duruşmada, kurumdan 1 Ocak 2017 ile 1 Haziran 2019 tarihleri arasında, toplamda 592 bin 675 TL çalındığı açıklandı. Kamuoyunda ‘Büyük vurgun’ olarak tanımlanan olayla ilgili tutuklanan zanlılar ileride yargılanmak üzere teminatla serbest bırakıldı.
Adli Şube’de görevli polis memuru Osman Üreten, mahkeme huzurunda bulunan zanlılar Deniz Gürmanoğlu ile Toner Tanözü’nün, 1 Ocak 2017 ile 1 Haziran 2018 yılları arasında çalışmakta oldukları Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun Gazimağusa Şubesi’nde, aboneler tarafından pay point noktasına yatırılan paraların, 592 bin 675 TL’lik miktarını sirkat ettiklerini söyledi. Soruşturmanın henüz tamamlanmadığını, ancak müdahale edemeyeceğini belirten Üreten, teminat talep etti.
Yargıç Umut İnan, zanlıların 10’ar bin TL nakdi kefalet ödemesi ve KKTC vatandaşı muteber 2’şer kefilin, 100’er bin TL’lik şahsi kefalet senedi imza etmesi şartlarıyla davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473