banner564

Çağla Konuloğlu vefat etti

Kıbrıs Türk eğitimine unutulmaz katkıları olan Çağla Konuloğlu; ailesi, öğrencileri ve dostlarının alkışlarıyla toprağa verildi

 Çağla Konuloğlu vefat etti
banner598
Kamil HÜNERLİ
Yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak, geçtiğimiz günlerde Ankara’da hayatını kaybeden, Kıbrıs Türk eğitimine unutulmaz katkıları olan Çağla Konuloğlu; ailesi, öğrencileri ve dostlarının alkışları arasında dün Girne’de toprağa verildi. Çağla Konuloğlu’nu son yolculuğunda yalnız bırakmayan ve çok üzgün olduklarını belirten eski öğrencileri, “Acımız büyük. Hem çok iyi bir eğitimci hem de çok iyi bir insandı. Onu unutmayacağız. Rahat uyu öğretmenim, öğrettiklerin bize hep yol gösterecek” diyerek duygularını seslendirdi.
 
Eğitimle iç içe bir yaşam...
Eski sendikacılardan Önder Konuloğlu’nun eşi olan eğitimci Çağla Konuloğlu 1944 yılında Limasol’da dünyaya geldi. Çağla öğretmen, emekli olduktan sonra çeşitli kurumlarda ve sivil toplum örgütlerinde de aktif olarak görev aldı. Çağla Konuloğlu’nun yayınlanmış birçok kitap ve makalesi de bulunuyor. Çağla Konuloğlu’nun 5’inci kitabı olan Dipsiz Kuyu’nun yanı sıra, Kıbrıslı Türklerin Güney’den Kuzey’e toplu göçünü, 1974 öncesi ve sonrasına ait anıları “30 Yıl Güney’de” ve “30 Yıl Kuzey’de” diye iki ayrı kitapta topladı. Eski Limasollu, yeni Girneli Çağla Konuloğlu; eşi, ünlü sendikacı  Önder Konuloğlu’nun hayatını da “Arap Ali’nin Oğlu” adıyla kitaplaştırdı. 
Son 6-7 yıldan beri sürekli yazan, hemen hemen her birkaç yıla bir eser sığdıran Konuloğlu, Limasolluların hayatında ayrıcalıklı bir yere sahip olan. Doğan Türk Birliği’nin 70 yılı aşkın tarihini de “DTB 70 Yaşında” adlı kitapla ölümsüzleştirdi.

Alkışlarla uğurlandı
Çağla Konuloğlu’nun, dün  Girne Nurettin Ersin Paşa Cami’inde kılınan cenaze namazı ve Karaoğlanoğlu mezarlığındaki defin törenine; iş, siyaset, sanat, eğitim ve sivil toplum örgütlerinden çok sayıda seveni katıldı.
Çağla öğretmen yapılan törenlerin ardından alkışlarla toprağa verildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2014, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474