banner564

“Çaldığı altınlar 3 değil 15 bin TL eder“

‘Rahat’ onları rahatsız etti

“Çaldığı altınlar 3 değil 15 bin TL eder“
banner598
Turhan ve Salih Saadetoğlu çifti “bakıcının çaldığı altınlar 3 değil 15 bin TL eder “ diyor

Çiğdem AYDIN 
Türkmenistan uyruklu Rahat t Jumakulyeva’nın, Haspolat’ta bakıcılığını üstlendiği yaşlı kadının 3 bin TL tutarında olduğu açıklanan ziynet eşyalarını çalıp bir kuyumcuda bozdurması ve akabinde tutuklanarak cezaevine gönderilmesiyle ilgili olayın yankıkları sürüyor. Zanlı Rahat Jumakulyeva’nın duruşma sürecinin basında yer almasının ardından  Diyalog’u arayan  ziynet eşyaları çalınan yaşlı kadının eşi Salih Saadetoğlu, çalınan altınlarla ilgili rakamın  çok daha fazla olduğunu söyledi. Diyalog’a konuşan Saadetoğlu, “Benim kayıp eşyalarım  2 tam lira, 1 kolye, 1 çift zincir, ucunda lira olan başka bir kolye, 22 ayar bilezik ve bir de taşlı altın yüzük” şimdi biri çıkıp da bana söylesin tüm bu mallar 3 Bin TL’ye mi satın alınır” diyerek tepkisini seslendirdi.


Hastanede yaşanan talihsizlik
Saadetoğlu yaklaşık 5 yıl önce eşi Turhan hanımı hastaneye götürdüğünü ve orada da talihsiz bir olay yaşadıklarını belirterek, “Ne yazık ki karım yürüyerek girdiği hastaneden yaptıkları bir iğne sonucu  vücudunun sağ kısmı Felçli olarak çıktı” dedi. Dertli eş, yaşadıkları bu olay karşısında hastayı koruyacak herhangi bir yasa olmaması nedeniyle dava açamadıklarını belirtti. Salih Saadetoğlu,  “Yaşadığımız bu şokun ardından kabus dolu günler başladı. O günden beri bakıcılarla yaşamak zorunda kaldık. Ben 65 eşim ise 67 yaşındayız. Haspolat’taki evimizde  ikimiz yaşıyoruz, üç çocuğumuz var ama üçü de evli olduğu için herkes  kendi evinde kendi hayatını yaşamak durumunda” diye konuştu. 

“Bakıcı tutmak zorunda kaldık”
Eşi ve kendinin emekli olduklarını ve 2’şer Bin TL maaş aldıklarını anlatan Saadetoğlu, “Bu maaşla yaşamak durumundayız. Hanıma  bakan  kadına ise asgari ücret artı Sosyal Sigorta yatırımları, devlete vergi gibi yükümlülükleri de yerine getiriyoruz” dedi. Kendisinin de bir yıl önce Ankilozan Spondilit (Romatizma)  hastalığına yakalandığını  dile getiren Saadetoğlu, “Hastalığımın tedavisinde kullanılan iğnelere her ay yüklü bir miktar ödemek zorundayım. Bir süre önce iğnelerin dozajını ayarlayamadılar herhalde vücuduma fazla geldi bu yüzden ayaklarımda sinir uçlarım kurudu. Bu kadar sorun yaşadık, bir tek gün devletimizin ne yardımını ne de ilacını ve hapını gördük” şeklinde konuştu.  

Bakıcıyı daire gönderdi
Eşi Turhan hanımın ziynet eşyalarını sirkat eden bakıcıyı kendilerine Çalışma Dairesinin gönderdiğinden dert yanan Salih Saadetoğlu, olay gününü gazetemiz muhabirine şöyle anlattı: “Eşim zaman zaman dolapta bir kutunun içinde tuttuğu ziynet eşyalarını kontrol ederdi. O gün bakıcı kadınla birlikte dolaptan ziynet kutusunu alıp kontrol ettiler eşim altınlarının eksik olduğunu fark ederek bana telefon etti ve eve geldim. Bakıcı kadına bu altınları sen mi aldın? Diye sorduğumda  bana “Hayır” diyerek inkar etti, olayı polise bildirince karakolda kendinin çaldığını itiraf etmek zorunda kaldı. Polisin önünde benden altınlarımızı geri vermek için 1 hafta süre istedi. Polisin de gözetiminde onu Otobüs Terminalinin yakınlarında bir yere bıraktık. Yaklaşık  5 saat sonra beni telefonla arayarak  4 bin Beşyüz  TL bulduğunu gerisini ise bir hafta içinde bize vereceğini söyledi. 

“Polise teslim ettim ve şikayetçi oldum”
Yeniden buluştuk ve Haspolat’taki evimize gittik. Bütün gece telefonla mesajlaştı, ertesi gün yine Otobüs Terminali bölgesindeki bir kuyumcuya gittik. Ziynet eşyalarımızdan aldığı parçaların benzerlerini kuyumcuya gösterdik ve tutarını sorduk, bize  8 ile 12 Bin TL arasında bir değer biçti.”  Salih Saadetoğlu kuyumcunun ardından bakıcı kadını alarak yeniden eve döndüklerini ve bu kez de kadının kendinden zaman istediğini kaydederek, bunun üzerine  polise şikayette bulunup kadının tutuklanmasını sağladığını söyledi. Saadetoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu memlekette kime güveneceğimi şaşırdım, Hastaneye güvenemem sağlık durumumuz ortada, Çalışma Dairesinin bize gönderdiği kadın bizi çaldı. Polis mahkemede sirkat edilen ziynet eşyalarının değerinin 3 Bin TL olduğunu açıkladı. Benim kayıp eşyalarım  2 tam lira, 1 kolye, 1 çift zincir, ucunda lira olan başka bir kolye, 22 ayar bilezik ve bir de taşlı altın yüzük” şimdi biri çıkıp da bana söylesin tüm bu mallar 3 Bin TL’ye mi satın alınır.”

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2014, 11:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473