banner564

Çalınan 2 milyon 229 bin TL hala bulunamadı

Kooperatif Bankası’ndan çalınan 2 milyon 229 bin TL hala bulunamadı, soygun olayının 3 zanlısı 3 ay süre ile cezaevine gönderildi

Çalınan 2 milyon 229 bin TL hala bulunamadı
banner598
Çiğdem AYDIN
Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’nın para taşıyan aracın 24 Temmuz tarihinde silah zoruyla soyulması ile ilgili polis soruşturması devam ediyor. Çalınan 3 milyon TL’nin geri kalan 2 milyon 229 bin 500 TL’si henüz bulunamazken soygunu işledikleri gerekçesi ile tutuklanan zanlılar Bilay Çetereisi, Mahmut Fırat ve Ramazan Alliş dün teminat talebi ile Güzelyurt’ta mahkemeye çıkarıldı. Soygun olayında ismi geçen ve yurtdışına kaçarak izini kaybettiren Polis Müfettiş Yardımcısı Mustafa Çetereisi ise hala yakalanamadı.

Üçü de cezaevine gönderildi
Duruşmada 24 Temmuz tarihinde meydana gelen maskeli ve silahlı soygunda Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’nın para taşıyan aracının içindeki 3 milyon TL ile birlikte çalındığı, gerçekleştirilen soruşturma sonucu zanlılar Bilay Çetereisi, Mahmut Fırat ve Ramazan Alliş’in tutuklandığı belirtildi. Polis, çalınan 3 milyon TL’nin 2 milyon 229 bin 500 TL’sinin halen kayıp olduğunu,70 bin 50 TL’nin Ramazan Alliş tarafından gömüldüğü araziden,700 bin TL’nin ise Mahmut Fırat tarafından saklanılan yerde bulunduğunu kaydetti. Polis, 770 Bin 500 TL’si bulunan 3 Milyon TL’nin geriye kalan kısmının yurtdışında olan zanlıların tasarruflarında olduğuna inanıldığını aktardı. Polis zanlıların teminata bağlanmasını talep etti. Mahkeme zanlılar Bilay Çetereisi, Mahmut Fırat ve Ramazan Alliş’in yargılanıncaya kadar 3 ay süre ile cezaevine gönderilmelerine karar verdi.


Mahkemeden Notlar 

Avukat Menteş Aziz, Bilay için ‘Aptal ve hantal’dedi

Güzelyurt Mahkemesinin bahçesinde dün, Ramazan Alliş, Mahmut Fırat ve Bilay Çetereisi’nin aile yakınları mahkeme sonucunu bekledi. Mahkeme salonunda zanlıların avukatları savunmalarını yaparken idda makamı da sorularını sordu. Bilay Çetereisi’nin avukatı Menteş Aziz, tanık kürsüsüne Bilay Çetereisinin babası olan Hasan Çetereisi, amcası Mustafa Çetereisi ve Güneşköy muhtarı Serkan Alsakalı’yı çıkardı. Bilay Çetereisi’nin görünüş itibari ile biraz hantal ve aptal göründüğünü ifade eden Menteş Aziz’in sorularını yanıtlayan tanıklar ardından idda makamının sorularını yanıtladı. 
Ulunay, izinsiz konuşanı dışarı attı
Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi başkanlığında yapılan duruşma esnasında salonda izinsiz konuştuğu gerekçesiyle Mustafa Çetereisi’nin salondan çıkarılması emri verildi. Ardından duruşmaya devam edildi. Bilay Çetereisi’nin Lefke Avrupa Üniversitesinde öğrenci olduğunu vurgulayan Menteş Aziz, üç ay cezaevinde tutuklu kalması halinde eğitiminin sekteye uğrayacağını savundu. Bilay Çetereisi’nin fiziki görünüş ve kafa yapısı olarak aptal ve hantal göründüğünü bu nedenle kefaletle serbest bırakılması talebinde bulundu. 
Alliş ve Fırat ayrı ayrı getirildi
Öte yandan işlenen suçla bağlantısı olduğu düşünülen Mahmut Fırat ve Ramazan Alliş mahkeme salonuna ayrı olarak getirildi ve duruşmanın ikinci bölümü başladı. Mahmut Fırat’ın avukatı, müvekkilinin üç ay tutuklu kalması halinde işinin etkileneceği, evde 7 yaşında bir çocuğu ve hasta bir annesinin olduğu bunların geçimlerinin de Mahmut Fırat tarafından sağlandığı savunmasını yaptı.
Alliş: Bir hata yaptım
Ramazan Alliş’in ise avukatı olmadığından Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi kendisine söz vererek “söylemek istediği birşeyler olup olmadığını sordu”. Zanlı Alliş kendisinin üç çocuğu bulunduğunu bu çocukların ikisinin yaşlarının küçük olduğunu diğerinin de cezaevinde olduğunu ifade ederek “bilerek yada bilmeyerek bir hata yaptım” dedi. Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi duruşmaya saat 14.00’e kadar ara verildiğini söyledi. 

Karar aileleri üzdü
Saat 14.00 itibari ile zanlılar yeniden yargıç huzuruna çıkarıldı. Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi kararı açıladı. Hüdaverdi, tanıkların mahkeme huzurunda verdikleri şahadetten ikna olmadığını belirterek zanlıların, tutukluluk sürelerinin 3 ayı geçmemesi koşuluyla Merkezi Cezaevine gönderilmesine karar verdi. Kararı duyan aile yakınları ise gözyaşlarını tutamadı. 

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2014, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473