banner564

“Çalışanlar huzursuz”

EL-SEN Başkanı Öksüzoğlu, “Toplu sözleşme ile düzenlenen konularda kimse ‘ben yaptım oldu’ anlayışıyla hareket edemez” dedi

“Çalışanlar huzursuz”
banner598
Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Umut Öksüzoğlu, KIB-TEK’te taraflar arasında imzalanmış bir toplu iş sözleşmesi bulunduğunu ve bu toplu iş sözleşmesinin tarafları bağladığını hatırlatarak, taraflardan herhangi birinin toplu sözleşme ile düzenlenen konularda “ben yaptım oldu” anlayışı ile hareket edemeyeceğini bildirdi.
Kurumda çalışanların ortada ciddi bir neden yokken huzursuz edilmeye başlandığını kaydeden Öksüzoğlu, KIB-TEK Yönetim Kurulu ve Kurum Müdürü’nün yasal güvence altında olan toplu iş sözleşmesine açıkça aykırı uygulamalar içine girme hamlesi yaptığını savundu.
Öksüzoğlu yazılı açıklamasında, sendikanın toplu iş sözleşmesinin ve Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Referandum Yasası’nın ilgili hükümlerinin altını çizerek, bu girişimden vakit varken geri dönülmesi çağrısı yaptı.
Bir kısım çalışanın görev yerlerinin değiştirildiğini belirten yazılar yazıldığını, çalışanlar arasında haklı tepki doğmasına neden olunduğunu kaydeden Öksüzoğlu, “Özelleştirme” söylemleri ile zaten huzursuz olan çalışanların böylesi bir uygulama ile karşılaşınca çalışma şevkini yitirdiğini ifade etti.

Erdoğan: Anlam veremedik
Öte yandan KIB-TEK Genel Müdürü Gürcan Erdoğan, EL-SEN’in, iki kurum çalışanının görev yerinin değişikliği konusunda toplu iş sözleşmesine aykırı hareket edildiği iddiasıyla gösterdiği tepkiye anlam veremediklerini kaydetti.
Erdoğan, yazılı açıklamasında geçtiğimiz haftalarda Bilgi İşlem Merkezi ve Bölge Amirleri’nin; devreye giren uzaktan erişimli sayaçlarda ciddi bir miktarı ile haberleşme sağlanamadığı ve faturalama yapılamadığı ayrıca, büyük tüketicilerin uzaktan erişimli sayaç montajlarının henüz tamamlanamadığı uyarısı üzerine bu konularda ilgili birimlere, gerekmesi halinde teknisyen takviye edilmesi hususunda görüş birliğine varıldığını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2016, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474