banner564

Canan’ın canı yandı

Ülkeye geldikten bir gün sonra tedavüle 200 TL sahte para süren kadına 9 ay hapislik cezası verildi

Canan’ın canı yandı
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

   Kuzey Kıbrıs’a 22 Haziran tarihinde giriş yapan, 23 Haziran’da ise sahte para ile alış veriş yaparak suç işleyen Canan Altunay hakkındaki davada karar açıklandı. 
   Gazimağusa’da Önder Alış Veriş Merkezi’nde 200 TL sahte banknot tedavüle süren, çantasında yapılan arama sonucunda 700 TL sahte banknot daha ele geçirilen Canan Altunay, dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından suçlu bulunarak 9 ay hapse mahkûm edildi.
   Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti tarafından verilen kararı okuyan üye Yargıç Hazal Hacımulla, sanığın işlemiş olduğu suçun ağır bir suç olduğunu ve toplum bireylerine karşı işlenen bu tür suçların vahim sonuçlar doğurabileceğini dile getirdi. Bu tür suçların ekonomik ve ticari hayatın işleyişine de olumsuz etkileri olduğunu belirten Hacımulla, 22 Haziran 2018 tarihinde ülkemize gelen sanığın, 23 Haziran’da yani hemen bir gün sonrasında konu suçu işlediğini anımsatarak, ayağının tozu ile suç işleyen sanığa mahkemenin mülayim davranmasının mümkün olamayacağını söyledi. 
   Hacımulla, sanık lehindeki hafifletici nedenleri de tezekkür ettikten sonra, sanığa hapislik dışında bir ceza takdir edilemeyeceğini belirterek, 9 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.
Ülkeye geldikten bir gün sonra tedavüle 200 TL sahte para süren kadına 9 ay hapislik cezası verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473