banner564

Canı yanıyor

Baldızına tecavüz etiği gerekçesiyle tutuklanan ve dün cezaevine gönderilen Atamurat Orunov, mahkemeden özür dileyip, af istedi

Canı yanıyor
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa’da 10 Haziran’da yaşanan olayda evde yalnız kaldıkları bir anda 26 yaşındaki baldızı R.Y.’ye tecavüz eden Türkmenistanlı işçi 38 yaşındaki Atamurat Orunov, hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlı polise ifade verip, suçunu kabul ederken, gece yarısı yaşanan tecavüz olayında bakıcılık yapan zanlının eşinin iş için başka bir yerde yatılı kaldığı, baldızı ile yalnız kalan zanlının uyuduğu sırada saldırıya geçtiği öğrenildi. 
Zanlı ile R.Y. arasında boğuşma yaşandığı, genç kadının zanlıyı tırmıkladığı ancak tecavüzden kurtulamadığı belirtildi. Doktor kontrolünden geçirilen zanlının vücudunda tespit edilen tırmık izleri R.Y.’nin ifadesini doğrularken, zanlı dün teminat için Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Müebbette kadar yolu var
Meseleyle ilgili soruşturmayı yapan polis,  zanlının gece saat 00.30 sıralarında Lefkoşa Küçük Kaymaklı’da Yusuf Kaptan Sokak No. 25 adresinde birlikte kaldığı 26 yaşındaki baldızı R.Y.’ye evin salonunda tecavüz ettiğini söyledi. Zanlının aynı gün saat 13.00 sıralarında evinde tespit edilerek tutuklandığını kaydeden polis, tecavüz esnasında zanlı ile R.Y. arasında boğuşma yaşandığını,  bu sırada R.Y.’nin zanlının sırtını tırmıkladığını söylediğini ve doktor raporuyla bunun teyit edildiğini açıkladı. 
Zanlının gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini belirten polis, zanlının cinsel saldırı suçu işlediğini, bu suçun müebbet hapis öngördüğünü, serbest kalması halinde kaçma ihtimali olduğunu ifade ederek, tutuklu yargılanmasını talep etti. 

Çok pişmanın
Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme, zanlıyı “Cinsel saldırı” suçundan tutuklu yargılanmak üzere her ne şart altında olursa olsun 3 ayı geçmeyecek süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi. Mahkemede söz hakkı tanınan zanlı ise pişmanlığını dile getirdi ve “Çok çok pişmanım. Mahkemeden özür diliyorum. Affınıza sığınıyorum” şeklinde konuştu.  

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2018, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473