banner564

Çare değil sorun oldu

Büyük paralar harcanarak yapılan Mahmutpaşa İş Merkezi hem işletmecilerinin hem de bölge halkının yüzünü güldürmedi

Çare değil sorun oldu
banner598
Melin DOBRAN

Başkent Lefkoşa’da 10 yıl önce kentin park yeri çözümüne çare olarak başlatılan ve büyük paralar harcanarak bitirilen Mahmutpaşa İş Merkezi hem işletmecilerinin hem de bölge halkının yüzünü güldürmedi.
İş merkezi inşa edilirken etrafında yapılan kamulaştırma nedeniyle evleri yıkılan vatandaşlara hala düzgün bir bedel ödenmediği öğrenildi. Bölgede bulunan bazı iş yeri sahipleri, inşaatın sürdüğü dönemde para kazanamadıklarını ve olan müşteriyi de kaybettiklerini dile getirdi. 
Mahmut Paşa Muhtarı Ali Bebek ise, Surlariçi bölgesinde yıkılmaya yüz tutmuş yapılar için önlem alınması gerektiğini, Mahmut Paşa İş Merkezi’nin yapıldığı dönem de ise bölge halkının mağdur olduğunu söyledi.


“Yol 6 ay kapalı kaldı”
Konuyla ilgili olarak Diyalog’a konuşan Mahmut Paşa Muhtarı Ali Bebek, Kaymakam Sokak’ta ikamet edenlerin bir kısmının oradan taşındığını söyledi. İş hanının yapımı sırasında bir evin hafif zarar gördüğünü dile getiren Bebek, mal sahibinin bu yüzden evi boşalttığını kaydetti. 
Bebek, “O dönemde yol çökmüştü. Bölgedeki vatandaşlarla bir olup kendi imkânlarımızla yola çakıl döktürdük. Daha sonra yol asfaltlandı. Mahmut Paşa İş Merkezi’nin inşaatı başladı başlayalı bölge halkı mağdur oldu. Yol 6 ay kadar kapalı kaldı. Bölgedeki esnaf da bu durumundan olumsuz yönde etkilendi. Yağmur yağdığı zaman sokak çamur içerisinde kalıyordu. Zaten birçok mal sahibi de orayı terk etti” ifadelerini kullandı.

“Defalarca söyledik”
Surlariçi bölgesindeki birçok yapının yıkılmak üzere olduğunu anımsatan Muhtar Ali Bebek, bu durumun tehlike arz ettiğini ilgili birimlere defalarca ilettiğini söyledi. Bir süre önce Eski Eserler ve Müzeler Dairesi, Vakıflar İdaresi ve LTB ile bir araya geldiklerini ifade eden Bebek, acilen önlem alınması gerektiğine dikkat çekti. Bebek konuşmasını şöyle tamamladı, “Defalarca şikâyette bulunduk. Bölgede çocuklar oyun oynuyor. Önlem alınması için illa ki birinin başına bir şey mi gelmesi lazım? Geçen yıl bir ev yıkıldı ve hemen yanında çocuklar oyun oynuyordu. LTB, Eski Eserler ve Vakıflar hepsi topu birbirine atıyor. Yaklaşık 1 ay önce Başkan Mehmet Harmancı’dan önlem sözü aldık. Bu konuya çare bulmalarını bekliyoruz.”

“Olanı da kaybettik”
Diyalog’a konuşan bölge esnafı, 4 yıl önce söz konusu bölgenin trafiğe ve yayaya kapalı olmasından dolayı iş yapamadığını söyledi. Olan müşterisini de kaybettiğinden yakınan esnaf, para kazanmadığını ve mutsuz olduğunu dile getirdi. Bölge esnafı, kazıların olduğu dönemde elektrik ve telefon kablolarının da zarar gördüğünü ve sıkıntı yaşadığını dile getirdi.  O dönemde yolun hem yayaya hem de araçlara kapatıldığını söyleyen esnaf, müşteri kaybından dolayı mağdur olduğunu iddia etti.

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2015, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474