banner564

Çare var

Bakan Ataoğlu, İsrailli turistlerin KKTC’ye gelişleri konusunda Touchdown ve denizyolu alternatifleri üzerinde durulduğunu söyledi

Çare var
banner598
Rum hükümetinin, Larnaka Havaalanı’ndan gelen ve KKTC’deki otellerde konaklamak isteyen Avrupa Birliği dışındaki ülkelerin vatandaşlarına çıkardığı zorluklar, Turizm Bakanlığını harekete geçirdi.
Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, Rumların bu tutumunun ardından, turistlerin KKTC’ye sorunsuz gelmeleri için yeni çareler üretmeye çalıştıklarını açıkladı. 
Ataoğlu, Ercan Havaalanı’na verilen teşvik miktarının artırılması ve deniz yolu seferleri ile özellikle İsrailli turistlerin KKTC’ye ulaşımının kolaylaştırılacağını söyledi.
Diyalog Tv’de yayınlanan Aytuğ Türkkan ile Detay programına katılan Bakan Fikri Ataoğlu, önemli açıklamalarda bulundu. 
İsrailli turistlerin Larnaka Havaalnından ülkelerine gönderilmek istenmesinin bekledikleri bir gelişme olduğunu söyleyen Bakan Ataoğlu, “Güney’deki oteller dolu olduğu sürece bu konuda sıkıntı yaratmadılar ama şimdi bu gelişler onları rahatsız etti ve bu adımı attılar” dedi. 
Güney’den gelecek teşviki kaldırmanın değil geliştirmenin yollarını aradıklarını ifade eden Bakan Ataoğlu, İsrailli turistler için Türkiye’deki Adana, Hatay gibi havaalanlarından touchdown yöntemi ile Ercan Havalanı’na ulaşmalarını sağlamak istediklerini kaydetti.
 
“Teşvikleri artırmak istiyoruz”
İki yol arasında yaklaşık 100 Euro’luk bir fark olduğunu anlatan Ataoğlu, verilen 70 Euro’luk desteği artırmayı amaçladıklarını ifade etti. 
Ataoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Şu anda yaptığımız charter seferlerin Türkiye üzerinden touchdown sistemi ile KKTC Ercan Havalimanına gelmesiyle ilgili girişimlerimizi yaptık. Rakamsal olarak belirlenecek teşvikleri bu 1-2 gün içerisinde tam olarak bunlar hesaplandıktan sonra açıklayacağız. Yapmaya çalıştığımız teşviklendirme sisteminde mevcut olan teşviklendirme sistemindeki rakam 70 Euro’yu buraya yansıtmaktır. Fakat 70 Euro’yu buraya yansıtırken, 70 Euro’nun üzerine nasıl çıkabiliriz, onun çalışması sürüyor. Açıkçası ve bir de biletlere yansıyan bir rakam vardır. Güney üzerinden gelindiği zaman 140 dolar, Ercan üzerinden gelindiği zaman 240 dolar gibi bir rakam var ortada. Biz bu rakamı nasıl telafi edebiliriz, biz bu rakama nasıl katkı sağlayabiliriz diye çalışmalarımız devam ediyor.”

“Saat farkı olmayacak” 
Larnaka ve Ercan’a ulaşım konusunda saat farkının yarattığı sıkıntının aşılması için de çalıştıklarını anlatan Ataoğlu şunları söyledi: “İsrailli bir turistin Güney’den ülkemizdeki bir otele gitmesi için en az 2.5-3 saat arası bir zamana ihtiyaç var. Aynı turisti biz charter seferle Adana üzerinden ya da Antalya-Hatay üzerinden touchdown sistemi ile kaç saatte getirip yine aynı otele getiririz diye hesapladığımızda yine 2.5-3 saat oluyor. Güney’den yarım saat civarında bir fazla süre harcamış oluyor Ercan üzerinden geldiği takdirde. Bu da çok fazla bir süre değildir.”
 
Gemi seferleri opsiyonu 
Hava yolunun yanı sıra deniz ulaşımı opsiyonu için de çalışmalar yaptıklarını söyleyen Ataoğlu, bunun devreye girmesiyle yeni bir yolun açılacağını kaydetti ve şunları aktardı, “Alternatif olarak gemi acentelerine de biz duyuruda bulunduk. Gemi acentelerinin çalışmaları gerçekleştirdikten sonra İsrail’den Mağusa’ya sefer düzenlemeyle ilgili girişimde bulunmalarını talep ettik. Sadece İsrail-Mağusa değil, bunun yanında Alanya ve Antalya seferlerinin de düzenlenmesiyle de ilgili görüşüyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2017, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473