banner564

Çarşı kurudu

Turizm kenti Gine’de esnaf kan ağlıyor

Çarşı kurudu
banner598

 Ömer KADİROĞLU

   Kuzey Kıbrıs’a gelen turist sayısının azalması sonrasında başlayan sıkıntılar giderek derinleşiyor. Turizm kenti Girne’deki dükkân sahipleri, son yılların en kötü döneminden geçtiklerini belirtirken, 
14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle yerlilere yönelik kampanyalar düzenlediklerini, ancak bunun da beklenen sonucu vermediğini söyledi.
   Diyalog muhabirine konuşan konfeksiyon ve hediyelik eşya satıcılarının yanı sıra kuyumcular, sevgililer günü nedeniyle hediye alan müşteri sayısının çok az olduğunu belirtti. Buna karşın çiçekçiler, satışların normal günlerden fazla olduğunu ifade etti.

Esnaf ne dedi…? Esnaf ne dedi…?

Behçet Büyükaşık (Nur Butik sorumlusu):

Eskiden çarşı cıvıl cıvıldı ancak son zamanlarda çarşıya insan uğramıyor. Sevgililer gününe özel olarak birçok kampanyalar yaptık. Yapılan kampanyalara rağmen beklediğimiz satış potansiyelini yakalayamadık. Bu durumu ülkedeki ekonomik kriz nedeniyle insanların alım gücünün düşmesine bağlıyoruz. 
Aydın Töle (Cadde Bostan Collection): 

Sevgililer Günü’nde işlerimiz istediğimiz gibi gitmedi. Geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl çok kötü bir yıl oldu. Sevgililer gününde işlerimizin iyi olacağını umuyorduk ancak yüzde 80 beklediğimiz potansiyel olmadı. İnsanların alım gücü düştü ve bu nedenle esnaf güçlükle ayakta duruyor.

Hüseyin Karasu (Karasu Kuyumculuk):

Yapılan kampanyalara rağmen beklediğimizin satışları yapamıyoruz. Ekonomik kriz nedeniyle insanlardaki alım gücü düştü. Alım gücü düşen vatandaşlar çarşıya uğramıyor bu da bizim işlerimize etki ediyor. Özel günlerde iş yapacağız diyorduk ancak sevgililer gününde beklediğimizi bulamadık.

Hüseyin Karakeçeli (Frezya Çiçekçilik): 

Sevgililer gününde geçmiş yıllara oranla düşük bir iş yoğunluğu yaşasak da günümüz şartlarında iyi bir iş potansiyeli oldu. Esnafın iş düşüklüğü insanların alım gücünün düşmesinden kaynaklanıyor. Çiçek alınabilecek güzel bir hediye bu nedenle hemen herkes çiçeğe yöneliyor. Bugün çok iyi bir iş yoğunluğumuz olsa da geçmiş yıllara göre kötü bir gün oldu.

Sevil Sargın (Kamelya Çiçek Evi):

Sevgililer gününde yoğun bir şekilde çalıştık. Normal günün üstünde bir yoğunluğumuz oldu. Böylesi özel günlerde çiçekçiler iyi iş yapıyor çünkü uygun fiyata vatandaşlar karşısındakini mutlu edebiliyor. Altın, tek taş, kıyafet ve benzeri ürünler artık alım gücü düşen insanları zorlar olduğundan çiçekçiler tercih edilir oldu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hatasız kul olmaz teknoloji ve gazete olur.
Hatasız kul olmaz teknoloji ve gazete olur. - 4 yıl Önce

Gine Kuzey Kıbrıs'ın neresinde acaba? :)

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473