banner564

CAS şirketi çalışanları yazılı güvence istiyor

CAS çalışanları, hükümetin verdiği sözleri yerine getirmediğini iddia ederek eylem başlattı

CAS şirketi çalışanları yazılı güvence istiyor
banner598
Zorkun TAŞER
Ercan Hava Limanı'nda yer hizmetleri vermek amacıyla kurulan Cyprus Airport Service Limited (CAS) şirketi çalışanları, yazılı iş güvencesi olmadan çalıştırıldıkları gerekçesiyle, eyleme gitme kararı aldı. CAS’ta çalışan bir grup tarafından başlatılan eyleme, hükümetin verdiği sözleri yerine getirene kadar devam edileceği belirtildi. 
   Kapanan Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY), Genel Müdürlük Binası önünde önceki gün toplanan eylemcilerden Osman Kırmızı, yetkililerin verdikleri sözü yerine getirmemeleri neticesinde bu soğuk havada eyleme gitmeye zorladığını söyledi. 
   Sorunları masa başında çözmenin öncelikli hedefleri olduklarını kaydeden Kırmızı, bu taleplerine Bakanlar Kurulu’nun olumsuz cevap verdiğini belirterek, 5 aydır hiçbir gelişmenin yaşanmamasından dolayı çadır eylemi yaptıklarını kaydetti. 

“Herkesle görüşeceğiz”
   76 kişiye 20 bin TL ödenmesi gerektiğini savunan Kırmızı şunları söyledi: “Bu hükümetin bu parayı ödeyeceği yoksa bir şey demiyorum. Çadır eylemimize başladık. Bundan sonra bütün sivil toplum örgütleri ve siyasilerle ve ulaşacağımız herkesle görüşeceğiz. Biz bağırıyoruz fakat sesimizi duyan yok. Biz kapıları çalıp derdimizi anlatacağız. Bu müşavir ordusuna giden paranın haddi hesabı yok. 

Diyalog’a açıklama yapan diğer eylemciler de şunları kaydetti: 

Erdoğan Aydın
“İki buçuk yıldır CAS’ta çalışıyorum. Öncelikle biz çok karmaşık durum içerisindeyiz. KTHY’li eski çalışanlarla çalıştık. Bizi Sayın Başbakan Yardımcısı işinize sahip çıkın demesi üzerine geri döndük. Fakat işle ilgili hiç bir sözleşmemiz olmadığı için üzüntü içerisindeyiz. Bizimle bir 5 dakika görüşerek bu işe bir çare bulsunlar.”

İbrahim Katlık
  “5 yıldır CAS’ta çalışıyorum. KTHY CAS’a kiralandığında bizde işe alınmıştık. 2008’de yarı ortaklığı HAVAŞ olarak belirlendi. Daha sonra bütün haklarımız engellenmeye başlandı. Üç yıldır maaşlarımıza artış hiç almadık. 2013’te bütün haklarımız fes edildi. 3 ay işsiz kaldık. Başbakan Yardımcısı’nın sözüyle tekrar işe başladık. Bize verilen sözler vardı. Bunların hiç biri 5 aya yakındır  yerine getirilmedi. Bundan iki ay önce genel müdürümüz hiçbir hakkımızın olmadığını söyledi. Bizde bu eylemi yapmaya başladık. Şu an Ercan’da işler devam ediyor oda iyi niyet olarak gösteriyoruz.”

Atilla Gökhan
  “CAS’ta beş yıldır görev yapıyorum. Geçen hafta Başbakanlık önünde eylem yaptık. Hakkımızı aradık. Başbakan neredeyse bizi dövecekti. Yaptığından dolayı biz onu kınıyoruz. Biz derdimizi anlatmak için eylem yapamayacaksak nereye gidelim. Ankara’ya mı gidelim? Hepimiz CAS olarak buradayız. Gelip derdimizi dinlesinler.”

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2015, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473