banner564

Çavuşoğlu: Sıkıntılar henüz aşılmadı

Kamu-İş ve TÜK arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı

Çavuşoğlu: Sıkıntılar  henüz aşılmadı
banner598
Yılmaz YAKAR
Kıbrıs Türk Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) ile Toprak Ürünleri Kurumu (TÜK) arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. TÜK çalışanlarının 1 Ocak 2017-31 Aralık 2018 tarihlerini kapsayan özlük haklarını düzenleyen protokole, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, TÜK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet İzzi Türkel, TÜK Müdürü Ragıp Ratip, Kamu-İş Başkanı Sami Dilek ve Kamu-İş Genel Sekreteri Erdoğan Özkan imza oydu.
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nda düzenlenen imza töreninde konuşan Bakan Nazım Çavuşoğlu, göreve geldikleri dönemde TÜK’ün, fonksiyonlarını yitirme noktasında olduğunu belirtti. KKTC halkının geçmişte çok sevdiği bir çok kurumu kaybettiğini, kaybettiklerinin yerine daha güzelini koyamamış olmasının toplumda sıkıntı yarattığını ifade etti. Bakan Çavuşoğlu süreçte çok zor günler geçirdiklerini kaydederek, “Toprak Ürünleri Kurumu henüz sıkıntılarından kurtulmuş değil ancak işlevini yerine getirme noktasında büyük yol aldı” diye konuştu.

Dilek: TÜK kurtarılma noktasına doğru gidiyor
Kamu-İş Başkanı Sami Dilek de, yaptığı açıklamada, TÜK’ün hayvancı ve çiftçi, açısından önemine değinerek, geçmiş dönemdeki hükümet tarafından iflas ettirildiğini iddia ettiği kurumu iflas ettiği noktadan omuzlayarak yaşatılması için çaba sarf eden Bakan ve TÜK yetkililerine teşekkür etti. Dilek, başta Bakan olmak üzere deneyimli yöneticiler sayesinde TÜK’ün kurtarılma noktasına doğru gittiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2017, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473