banner564

Caydırıcı ceza şart

254 gram eroinle yakalanan iki sanık hakkındaki kararı okuyan Yargıç Nuvit Gazi, artan uyuşturucu suçlarının, ülke gençliğini yok ettiğini vurguladı

Caydırıcı ceza şart
banner598
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nün 2013 yılının Haziran ayında yaptığı operasyonda, Güney Kıbrıs’tan ithal ettikleri 245 gram eroinle yakalanan 4 sanıktan ikisi hakkındaki davayı dün karara bağladı. Başkan Bahar Saner, Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve Yargıç Musa Avcıoğlu’ndan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, Pakistan uyruklu sanıklar Majit Ali Abbasi ve İmran Ashreaf’ı hapse mahkûm etti. Kararı okuyan Yargıç Nuvit Gazi, son yıllarda ülkede artan uyuşturucu suçlarının, ülke gençliğini giderek yok ettiğini vurguladı. Gazi, bu tür suçları işleyenlere ibret verici cezalar verilmesi gerektiğine değindi. Gazi, mahkeme süresince iki sanığın masum olduklarını bahane ederek mahkemenin erken tecellisine yardımcı olmadıklarını belirtti. Sanık İlyas Afridi’nin Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye, diğer sanık Majit Ali Abbasi’ye uyuşturucu maddeyi satmasında yardımcı olmak için geçtiğine bulgu yaptıklarını anlattı.
Gazi, sanık Afridi’yi sadece “uyuşturucu verme” suçundan suçlu bulup mahkûm ettiklerini sanık Majit Ali Abbasi’nin ise konu uyuşturucu maddeyi KKTC’ye “ithal etmek”, “tasarruf etmek” ve “verme” suçlarından suçlu bulup mahkûm ettiklerini açıkladı. 

Majit 4 yıl, İmran 2 yıl
Kıdemli Yargıc Nüvit Gazi, sanık Majit Ali Abbasi uyuşturucu madde ithal tasarruf ve verme suçundan 4 yıl, sanık İmran Ashreaf’ı ise 2 buçuk yıl hapis cezası ile cezalandırmaya karar verdiklerini söyledi. Öte yandan suçla ilgili tutuklanan ve yargılanmak üzere teminatla serbest bırakılan İlyas Afridi’nin yasadışı yollardan yurt dışına kaçtığı, diğer sanık Ramazan Rasool’la ilgili ise iddia makamının takipsizlik dosyaladığı açıklandı.

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2014, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474