banner564

Cennet ada!

Kiranın yarısını ödemediği gerekçesiyle uyuduğu sırada arkadaşını zehirleyerek öldürmek isteyen Bekir Sıddık Erdoğan 5 yıl ile kurtuldu

Cennet ada!
banner598
Çiğdem AYDIN
Kuzey Kıbrıs’a üniversite eğitimi için gelen ve Gönyeli’de kira parası yüzünden tartıştığı ev arkadaşını gece yarısı zehirleyerek öldürmeye çalışan Bekir Sıddık Erdoğan hakkındaki dava karara bağlandı. Kiranın yarısını vermediği gerekçesi ile kavgalı olduğu Ahmet Cin’i uyuduğu esnada mutfak gazının hortumunu kesip, kesik ucu odasının kapısının altından içeri sokan sanık Erdoğan hapse mahkûm edildi. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık Erdoğan hakkındaki karar Başkan Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Murat Soytaç’tan oluşan heyet tarafından verildi.

14 yıla kadar hapislik öngören bir suç
Kararı okuyan Başkan Esendağlı, sanığın işlemiş olduğu suçun “zehir vermek sureti ile insan hayatını tehlikeye sokma“ olduğunu ve ceza yasasında 14 yıla kadar hapis cezası ön gördüğünü belirtti. Başkan, sanığın “Şubat 2017 tarihinde Gönyeli’de birlikte kaldığı ev arkadaşı Ahmet Cin’i kira parasını kendisine ödemediği gerekçesiyle, yatak odasında uyuduğu sırada, mutfak gazının hortumunu yatak odası kapısının altına yerleştirip oda içerisine gaz vererek zehirlemeye çalıştığını belirtti. 

5 yıl ile kurtuldu
Başkan Melek Esendağlı, sanığın işlemiş olduğu suçun ciddi ve 14 yıla kadar hapis cezası ön gördüğünü de dikkate alarak sanığı suçlu bulum mahkûm ettiklerini, zehir vermek sureti ile insan hayatını tehlikeye sokma suçundan 5 yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2017, 11:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473